Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Dostihy 2024

Brněnské derby na hřišti Chrlic vyhráli fotbalisté ČAFC Židenice gólem Stříže

V seriálu Náš fotbal živě zavítala Česká televize na brněnské derby v sedmé lize mezi SK Chrlice a ČAFC Židenice. Domácí celek v předešlých devíti kolech soutěže uhrál sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu a byl na dvanáctém místě tabulky. Soupeři ze Židenic měli před zápsem dvanáct bodů a nyní přidali další tři. Skóre určil hostující Jan Stříž, který se trefil hlavou. Hosté už výsledek udrželi i bez vyloučeného Coufala. 

fotbal, ilustrační
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

Fotbalisté Chrlic, kteří postoupili do bývalé 1. B třídy nově, zpočátku čelili několika nebzpečným útokům soupeře. Ten má za sebou slavnou minulost a kdysi hrál i nejvyšší soutěž, ale v současnosti je v sedmé lize, do které postoupil už před rokem a je ve středu tabulky.

Své zkušenosti hráči Židenic ale v prvním poločase nedokázali potvrdit vstřelenými góly. Domácí celek se postupem času zbavil nervozity a hrál se vyrovnaný zápas, v němž fotbalisté Chrlic několikrát potvrdili slova svého trenéra Radima Pěgřína, který měl zrovna v den zápasu 48. narozeniny, že mají problém proměňovat šance. A tak diváci v první půli na gól čekali marně.

I po přestávce se našel jen jediný střelec a tím byl po rohu v 66. minutě hlavou hostující Stříž.

Poté byl ještě po druhé žluté kartě vyloučený Coufal z Židenic, ale jeho tým už výsledek udržel. Chrlice tak nedokázali skórovat v pátém z deseti zápasů podzimní části soutěže.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články