Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Velká pardubická 2024

Projekt Náš fotbal živě pokračuje. Svátek v Dolních Chabrech narušila výhrou Dubeč

Projekt České televize Náš fotbal živě pokračuje již osmým rokem. V dalším televizním utkání, tentokráte z pražského přeboru, prohrál tým předsedy Vladimíra Šmicera Dolní Chabry s Dubčí 1:3.

Utkání Dolní Chabry – Dubeč
zdroj: ČT sport

"Je to pro nás velký svátek, hrajeme stoletou sezonu, bereme to jako krásnou odměnu pro kluky," prohlásil o přestávce předseda klubu, dlouholetý český reprezentant Vladimír Šmicer, který si především přál, aby domácí mohli prožít gólovou radost. "Prohrát s nulou, to bych nechtěl, to by si lidi nezasloužili," dodal.

Lépe ovšem začali hosté z Dubče. Balcar předvedl pečlivý důraz na levé straně i přehled, když finální přihrávkou našel na hraně malého vápna volného Hrobníka. Ten se nemýlil a Dubeč slavila první gól.

Dubeč mohla jít do výraznějšího vedení. V 35. minutě vyslal z dobrých pětadvaceti metrů pumelici Jaroš, rána skončila na břevnu a dorážka už byla z ofsajdu.

V druhém poločase se hráči Dolních Chaber hodně snažili, aby splnili přání nejen svého předsedy. Po déle trvající převaze se to povedlo parádním sklepnutím téměř zády k brance Veselému.

Dobrá nálada domácích fanoušků panovala ale jen sedm minut. Duda využil zaváhání dolnochaberské obrany, zpracoval si centr těsně před gólmanem a počínal si s přehledem. Poté navíc po sólovém úniku přidal pojistku Plášek. Stejný hráč v úplném závěru ještě neproměnil pokutový kop.

"Dneska mě to trefovalo," podotkl nejlepší hráč utkání, obránce s prvoligovou zkušeností Jan Penc.

Pro Dolní Chabry to rozhodně nebyl poslední fotbalový svátek v této sezoně. Na konci června příštího roku klub na okraji Prahy oslaví stovku a Vladimír Šmicer chystá pro tuto příležitost i speciální exhibici i za účasti svých bývalých hvězdných spoluhráčů z Liverpoolu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články