Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ve Vlašimi se červenalo, ale body se dělily a druhé místo zůstalo doma. Brno zvýšilo náskok

Dvě červené karty, dva góly a nakonec dělba bodů. Tak skončil zápas o druhé místo ve 23. kole druhé fotbalové ligy mezi Vlašimí a béčkem Sparty. Po remíze 1:1 zůstala Vlašim druhá, Sparta B je díky lepšímu skóre třetí v tlačenici před Líšní, která prohrála v Jihlavě 0:1, a Opavou, jež porazila 2:1 Prostějov. Po druhé žluté kartě byli vyloučeni vlašimští Matěj Jurásek a trenér Martin Hyský i sparťan Matěj Polidar. Letenští jsou v neúplné tabulce třetí. Zbrojovka Brno po výhře nad Ústím nad Labem 2:1 vede tabulku už o čtrnáct bodů.

Fotbalisté Vlašimi v akci
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Brno nakročilo ke čtvrté výhře za sebou v závěru úvodního poločasu, kdy se prosadili Fousek s Přichystalem. Ústí snížilo v 77. minutě díky střídajícímu Krobotovi a dočkalo se první branky po čtyřech zápasech. Čtvrtou porážku za sebou ale už hosté neodvrátili a zůstávají těsně nad sestupovým pásmem.

Sparťanskou rezervu poslal do vedení v 10. minutě Juliš, krátce po změně stran odpověděl Gning. Ve vyhrocené závěrečné desetiminutovce od rozhodčí Adámkové dostali červenou kartu po druhém napomínání Jurásek a po chvilce také Polidar s koučem Hyským.

Poslední Žižkov prohrál i druhé utkání po odvolání kouče Pulpita. Viktoria pod vedením trenérského tria Veselý, Koukal, Švejdík tentokrát podlehla v malém pražském derby Dukle 1:3. Hosty na Julisce poslal do vedení ve 29. minutě Batioja, ale ještě do přestávky otočili skóre Kovernikov s Kozlem. Třetí gól Dukly přidal v 60. minutě Souček z penalty. Žižkov je bez druholigové výhry už 19 kol.

Varnsdorf gólem Richtera ze čtvrté minutě nastavení zachránil remízu 1:1 v Třinci, kterému v 52. minutě zařídil náskok Dedič. Nováček Vyškov po sérii tří domácích výher v Drnovicích podlehl Příbrami 0:1. Rozhodl Pilík proměněným pokutovým kopem z 63. minuty.

Zápas Chrudim - Táborsko byl odložen. Podle webu chrudimského klubu se hostující tým k utkání nedostavil kvůli dopravních komplikacím na dálnici D1.

23. kolo druhé fotbalové ligy:

Vlašim - Sparta Praha B 1:1 (0:1)
Branky: 47. Gning - 10. Juliš. Rozhodčí: Adámková - Dohnálek, Mojžíš. ŽK: Jurásek, Svoboda, Breda, Hyský (trenér) - Polidar, Suchomel. ČK: 82. Jurásek, 84. Hyský - 84. Polidar. Diváci: 882.

Zbrojovka Brno - Ústí nad Labem 2:1 (2:0)
Branky: 41. Fousek, 44. Přichystal - 77. Krobot. Rozhodčí: Radina - Pečenka, Kotalík. ŽK: Čermák, Hrabina - Miskovič, Čítek. Diváci: 2523.

Vyškov - Příbram 0:1 (0:0)
Branka: 63. Pilík z pen. Rozhodčí: Kvítek - Caletka, Novák. ŽK: Matys, Štěpánek - Vilotič, Novotný. Diváci: 511.

Třinec - Varnsdorf 1:1 (0:0)
Branky: 52. Dedič - 90.+4 M. Richter. Rozhodčí: Nehasil - Machač, Matoušek. ŽK: Ba - Zbrožek. Diváci: 423.

Dukla Praha - Viktoria Žižkov 3:1 (2:1)
Branky: 35. Kovernikov, 38. Kozel, 60. Souček z pen. - 29. Batioja. Rozhodčí: Švagr - Mikeska, Žurovec. ŽK: Kovernikov, Peterka, Ruml - Sixta, Kopičár, Řezáč. Diváci: 750.

Jihlava - Líšeň 1:0 (0:0)
Branka: 70. Křišťál. Rozhodčí: Ulrich - Poživil, Hádek. ŽK: Zoubele, Fila, Ritter, Vedral - Šumbera, Černín, Jeřábek. Diváci: 415.

Opava - Prostějov 2:1 (1:1)
Branky: 32. Helešic, 81. Janoščin - 11. Omale. Rozhodčí: Opočenský - Hurych, Černoevič. ŽK: Rychlý - Omale, Bartolomeu, Zukal. Diváci: 1713.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články