Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Příbram si odvezla ze Strahova bod. Líšeň ovládla derby, ale druhé místo udržela Vlašim

Lídr druhé ligy zaváhal. Fotbalisté Zbrojovky ve šlágru 19. kola prohráli v brněnském derby s Líšní, která triumfovala na půdě favorita 3:1 a na městského rivala ztrácí na třetím místě devět bodů. Druhé místo udržela lepším skóre Vlašim, která porazila Jihlavu 3:1. Po sérii výher padl také čtvrtý Varnsdorf, když nestačil na Vyškov 0:2. Pražská Dukla zaznamenala třetí remízu za sebou, s Táborskem hrála 0:0. V duelu mezi Spartou B a Příbramí padly dvě červené karty a zahrávaly se tři pokutové kopy, ale oba soupeři se nakonec rozešli smírně po výsledku 1:1. 

Příbram mohla jít na pražském Strahově do vedení v 19. minutě, gólman Kotek ale pokutový kop Wágnera vyrazil nohou. Na opačné straně si s Rynešovou penaltou v nastavení úvodního dějství poradil brankář Melichar.

Po necelé hodině hry byl po druhé žluté kartě vyloučen příbramský stoper Tregler, o 20 minut později se ale totéž stalo sparťanskému záložníkovi Rynešovi. V 85. minutě poslal Příbram do vedení z pokutového kopu kapitán Pilík, v nastavení zařídil dělbu bodů střídající Kozák.

Brno prohrálo ve druhé lize po čtyřech vítězstvích, teprve potřetí v sezoně a poprvé doma. Hosté prožili výborný vstup do utkání a po 45 sekundách hry je po rohovém kopu poslal do vedení hlavou Pašek. V 32. minutě opět po rohu, tentokrát střelou z voleje, skóroval Ondřej Ševčík.

O pět minut později se domácí útočník Řezníček v pokutovém území Brna srazil se spoluhráčem Štěrbou, kterého několik minut ošetřovali lékaři. K hrací ploše dokonce přijela sanitka a zdravotníci brněnského stopera odvezli na nosítkách.

Po hodině hry přidal další gól hostů Lutonský. Až v 72. minutě snížil Řezníček, s 13 góly nejlepší střelec druhé ligy.

Jihlava skórovala ve Vlašimi v 10. minutě zásluhou Krčíka, Zlatohlávek ale dvěma brankami výsledek otočil. Před koncem prvního poločasu přidal třetí zásah domácích Suchan. V nastavení byli vyloučeni střídající hráči Kneifel (Vlašim) a Křišťál (Jihlava). Středočeši vyhráli třetí zápas za sebou a spolu s Líšní ztrácejí na vedoucí Zbrojovku devět bodů. Jihlava je dvanáctá.

Hráči Dukly na Julisce zahodili několik šancí a neuspěli ani v 83. minutě, kdy Červenka z penalty nepřekonal hostujícího brankáře Zadražila. Obě mužstva protáhla šňůry bez vítězství, domácí na čtyři kola a desáté Táborsko na sedm zápasů.

Vyškov poslal do vedení ve 20. minutě Ackroyd. Devatenáctiletý anglický záložník, který u druholigového nováčka hostuje z Barnsley, dal premiérový gól v sezoně. Varnsdorfský Kouřil po hodině hry dostal červenou kartu a z následné penalty zvýšil Vintr. Vyškov si polepšil na devátou příčku.

Čtrnáctý Třinec doma deklasoval Prostějov 4:0, zvítězil podruhé za sebou a vzdálil se sestupovému pásmu. Na předposlední Chrudim, která remizovala 0:0 s Opavou, mají Slezané pětibodový náskok. Osmý Prostějov v jarní části sezony ani na třetí pokus nebodoval.

Poslední Žižkov uhrál bezbrankový výsledek na hřišti Ústí nad Labem a ve druhé lize popatnácté za sebou nevyhrál. Viktoria na první nesestupovou pozici ztrácí devět bodů.

19. kolo druhé fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - Líšeň 1:3 (0:2)
Branky: 72. Řezníček - 1. Pašek, 32. O. Ševčík, 61. Lutonský. Rozhodčí: Petřík - Arnošt, Matoušek. ŽK: Endl, Řezníček - Matocha. Diváci: 6118.

Dukla Praha - Táborsko 0:0
Rozhodčí: Raplík - Leška, Novák. ŽK: Barac, Cienciala - Plachý, Kosek, Javorek, Liepa. Diváci: 637.

Chrudim - Opava 0:0
Rozhodčí: Černý - Horák, Poživil. ŽK: Tichai (asistent trenéra) - Bílek, Janoščin, Kadlec. ČK: 74. Kadlec (Chrudim). Diváci: 1100.

Vyškov - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 20. Ackroyd, 62. Vintr z pen. Rozhodčí: Zaoral - Dobrovolný, Dresler. ŽK: Ackroyd, Moučka, Lahodný - Schön, Bláha. ČK: 60. Kouřil (Varnsdorf). Diváci: 454.

Třinec - Prostějov 4:0 (0:0)
Branky: 64. Dedič, 69. Omasta, 74. vlastní Schaffartzik, 85. Petráň. Rozhodčí: Křepský - Vyhnanovský, Černoevič. ŽK: Kania, Machuča, Bolf - Bialek, Koudelka. Diváci: 385.

Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov 0:0
Rozhodčí: Proske - Kotík, Mikeska. ŽK: Ogiomade - Soungole. Diváci: 805.

Sparta B - Příbram 1:1 (0:0)
Branky: 90.+3 Kozák - 85. Pilík z pen. Rozhodčí: Nehasil - Melichar, Hádek. ŽK: Ryneš - Čermák, Vilotič, Pilík, Tregler, Wágner, Gembický. ČK: 79. Ryneš - Tregler. Diváci: 422.

Vlašim - Jihlava 3:1 (3:1)
Branky: 11. a 32. Zlatohlávek, 40. Suchan - 10. Krčík. Rozhodčí: Dorušák - Líkař, Žurovec. ŽK: Icha - Vlček, Fila, Selnar. ČK: 90.+3 Kneifel - 90.+3 Křišťál. Diváci: 490.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články