Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Souček hattrickem skolil Líšeň, favorité z Brna či Opavy ve druhé lize nezaváhali

Po reprezentační přestávce se roztočil kolotoč ve druhé lize a dařilo se domácím, kteří uspěli v sedmi z osmi zápasů. Zbrojovka udolala Příbram 1:0 a zvýšila náskok v čele neúplné tabulky před druhou Líšní, jež v bláznivé přestřelce podlehla Dukle 2:4, na devět bodů. Stejným výsledkem uspěla také pátá Opava, která porazila Jihlavu, a nezaváhala ani třetí Vlašim. V boji o záchranu zapsala důležitou výhru 1:0 předposlední Chrudim nad devátým Prostějovem.

Daniel Souček se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Líšni se na Julisce podařil vstup do utkání a brankami Málka a Machalíka si vypracovala po půl hodině dvoubrankové vedení. Pražané však v závěru prvního poločasu zásluhou Buchvaldka snížili a ve druhé části zápas otočili. Táhl je hlavně záložník Souček.

Třiadvacetiletý hráč nejprve v 57. minutě parádní ranou z 25 metrů vyrovnal a o sedm minut později zvrátil z pokutového kopu vedení na stranu klubu z hlavního města. Slávistický odchovanec pak v 69. minutě završil po rohovém kopu hattrick. Doposud přitom v sezoně zaznamenal jednu branku.

Dukla si připsala první vítězství v jarní části. Líšeň prohrála po dvou vítězstvích a zkomplikovala si boj o ligovou baráž. Ze čtvrtého místa se k ní mimo jiné přiblížila Sparta "B", která po trefách Turyny, Polidara a Holoubka loupila v Ústí nad Labem. Vedle toho, že ztrácí na Líšeň tři body, disponuje ještě střetnutím k dobru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Dukla Praha - Líšeň

Svěřenci trenéra Richarda Dostálka napravili proti Příbrami předchozí domácí porážku s Líšní (1:3) a připsali si páté soutěžní vítězství z posledních šesti utkání. Jedinou branku vstřelil ve 23. minutě záložník Damián Bariš, který se prosadil poprvé v sezoně. Příbram nevyhrála potřetí za sebou a od sestupových příček ji dělí tři body.

Opava potvrdila proti Jihlavě dobrou formu a bodovala počtvrté v řadě. Plný počet bodů obstaral Slezanům devatenáctiletý útočník Tomáš Rataj, který se prosadil potřetí z posledních čtyř zápasů.

Třetí Vlašim vyhrála v soutěži počtvrté za sebou a dál drží pozici zajišťující baráž o nejvyšší soutěž. Přestože Varnsdorf přestřílela 13:7, rozhodujícího gólu se dočkala až v závěru po hlavičce obránce Broukala, který vstřelil svůj první gól v tomto ročníku druhé ligy. Varnsdorf prohrál podruhé za sebou a je šestý.

Prostějov, jenž po podzimní části bojoval o postup do ligové baráže, naopak prohrál na jaře i počtvrté. O triumfu Chrudimi rozhodl v 81. minutě Průcha. Hanáci dohrávali bez vyloučeného Schustera a klesli s 26 body na deváté místo. Chrudim bodovala podruhé za sebou, od příček zajišťující záchranu ji dělí tři body.

Před Prostějov se dostal Vyškov, který po vítězství 2:1 nad Žižkovem poskočil na sedmou příčku. Moravský celek šel do vedení v 18. minutě po Lacíkově zásahu. Hosté před přestávkou vyrovnali zásluhou Nováka, čtyři minuty před koncem zápasu však inkasovali znovu po vlastní brance Soungoleho. Pražané jsou dál poslední.

Třinec vyhrál před vlastními příznivci potřetí za sebou, po Chrudimi a Prostějovu porazil i Táborsko. Poté, co první poločas skončil 1:1, rozhodli Slezané v rozmezí 65. a 67. minuty, kdy skórovali Omasta a Kania.

Výsledky 21. kola druhé ligy:

Brno - Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 23. Bariš. Rozhodčí: Černý - Dohnálek, Lakomý. ŽK: Nečas - Soldát. Diváci: 2118.

Opava - Jihlava 1:0 (0:0)
Branka: 64. Rataj. Rozhodčí: Radina - Ratajová, Vyhnanovský. ŽK: Kramář, Macháček - Tureček, Lacko, Krčík, Tall. Diváci: 936.

Vyškov - Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)
Branky: 18. Lacík, 86. vlastní Soungole - 33. V. Novák. Rozhodčí: Berka - Šimáček, M. Novák. ŽK: Srubek, Vintr, Ackroyd - Bazal. Diváci: 382.

Třinec - Táborsko 3:1 (1:0)
Branky: 5. Dedič, 65. Omasta, 67. Kania - 51. Kosek. Rozhodčí: Szikszay - Slavíček, Poživil. ŽK: Javůrek, Hýbl - Robakidze. Diváci: 176.

Chrudim - Prostějov 1:0 (0:0)
Branka: 81. Průcha. Rozhodčí: Franěk - Leška, Kotalík. ŽK: Sokol, Vrána - Hönig, Schuster, Kušej, Kopřiva. ČK: 85. Schuster. Diváci: 320.

Dukla Praha - Líšeň 4:2 (1:2)
Branky: 57., 64. z pen. a 69. Souček, 45. Buchvaldek - 6. Málek, 32. Machalík. Rozhodčí: Dorušák - Hájek, Dobrovolný. ŽK: Souček, Kozel, Breda - Černín, Veselý, Málek. Diváci: 602.

Vlašim - Varnsdorf 1:0 (0:0)
Branka:
90.+2 Broukal. Rozhodčí: Ulrich - Pečenka, Černoevič. ŽK: Zlatohlávek, Jurásek, Svoboda - Zbrožek, Kocourek. Diváci: 290.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články