Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Brno znovu odskočilo soupeřům na čele tabulky, Minčev zazářil hattrickem za béčko Sparty

Brněnská Zbrojovka dál uniká pronásledovatelům druhé ligy. Ve 22. kole zvítězila na hřišti Viktorie Žižkov 3:0 a na čele má náskok už dvanácti bodů před druhou Vlašimí, která prohrála v Prostějově 2:3. Třetí Líšeň získala proti Chrudimi jen bod po výsledku 0:0. Bulharský útočník Martin Minčev hattrickem nasměroval rezervu Sparty k výhře 4:1 nad Vyškovem a už je čtvrtá.

Žižkov v pátek učinil už druhou trenérskou změnu v sezoně, když odvolal Martina Pulpita, pod nímž tým nevyhrál ani jedno z devíti kol. Viktoria dokončí ročník s triem koučů Daniel Veselý, Zdeněk Koukal, Ondřej Švejdík.

Ani noví trenéři však nezabránili dalšímu nezdaru Pražanů. Brno šlo do vedení po necelé půlhodině hry po vlastní brance Sakaly. Po změně stran se za Zbrojovku prosadili Nečas a kapitán Řezníček, s 14 trefami nejlepší střelec soutěže. Brno naplno bodovalo ve třetím kole po sobě. Naopak Žižkov nevyhrál od srpna už 18 kol v řadě a na první nesestupovou příčku ztrácí 12 bodů.

Vyškov vedl proti Spartě od 33. minuty díky Oulehlovi, jenže Minčev třemi brankami v úvodních 10 minutách druhé půle otočil skóre. V 79. minutě byl vyloučen hostující záložník Lacík, konečný výsledek vzápětí stanovil Večerka. Poprvé od začátku srpna nastoupil v soutěžním utkání po dlouhodobém zranění sparťanský útočník Juliš.

Vlašim nebodovala po sérii pěti výher. Druhý celek tabulky sice v Prostějově dokázal otočit skóre a dostal se do vedení, ale domácí se v závěrečných 11 minutách postarali o druhý obrat v utkání. Hanácký klub figuruje v neúplné tabulce na osmém místě.

Líšeň podruhé za sebou ztratila body. Před týdnem nejprve na Dukle neudržela dvoubrankové vedení a prohrála 2:4 a nyní doma pro změnu vyšla střelecky naprázdno s Chrudimí. Východočeský celek potřetí za sebou bodoval a neinkasoval a na čtrnácté Ústí nad Labem ztrácí čtyři body.

Příbram, která v minulé sezoně sestoupila z první ligy, se dál nemůže dostat na vítěznou vlnu. Celek od Litavky sice v týdnu porazil Ústí nad Labem, ale v dalším domácím utkání proti Dukle ztratil po výsledku 2:3. Příbramští sice rychle vedli, ale Pražané otočili skóre. Dukla napravila prohru s Jihlavou a je šestá. Příbrami patří až 12. pozice. V dalším duelu remizovala Jihlava s Třincem bez branek.

Hráče Táborska proti Opavě poslal v 32. minutě do vedení Tijani, hosté ale během šesti minut zásluhou dvou branek Darmovzala otočili skóre. V nastavení první půle vyrovnal na konečných 2:2 Navrátil. Opava bodovala v pátém kole po sobě.

Stejně jako Sparta také Varnsdorf v domácím duelu s Ústí nad Labem vstřelil všechny branky v druhém poločase a zvítězil 3:0. V 71. a 85. minutě se dvakrát prosadil Dordič, v nastavení přidal další zásah střídající Ondráček.

Varnsdorf vyhrál po třech prohrách a je šestý, naopak Ústí nezvítězilo v pátém kole po sobě a je nadále na 14. příčce, která jako první znamená záchranu. Předposlední Chrudim ztrácí na Severočechy čtyři body, má ale zápas k dobru.

22. kolo druhé fotbalové ligy:

Táborsko - Opava 2:2 (2:2)
Branky: 32. Tijani, 45.+1 Navrátil - 33. a 38. Darmovzal. Rozhodčí: Dorušák - Líkař, Matoušek ŽK: Liepa, Navrátil, Holiš, Mezera, Mach - Janoščín, Kopečný, Darmovzal. Diváci: 420.

Příbram - Dukla Praha 2:3 (1:1)
Branky: 6. Gembický, 66. Vilotič - 39. a 51. Kim Sung-pin, 61. Peterka. Rozhodčí: Křepský - Leška, Pochylý. ŽK: Fišl, Vilotič, Tregler - Souček, Buchvaldek, Cienciala. Diváci: 528.

Prostějov - Vlašim 3:2 (1:0)
Branky: 25. Kušej, 79. Amobi, 85. Bartolomeu - 61. Zlatohlávek, 67. Suchan. Rozhodčí: Zaoral - Dobrovolný, Dresler. ŽK: Urbanec, Kušej - Rigo, Suchan. Diváci: 430.

Líšeň - Chrudim 0:0
Rozhodčí: Proske - Kotík, Arnošt. ŽK: Černín, Toutou - Záviška, Kejř. Diváci: 518.

Jihlava - Třinec 0:0
Rozhodčí: Batík - Mikeska, Pospíšil. ŽK: Písačka, Belaid - Habusta, Javůrek. Diváci: 386.

Viktoria Žižkov - Zbrojovka Brno 0:3 (0:1)
Branky: 27. vlastní Sakala, 49. Nečas, 65. Řezníček. Rozhodčí: Petřík - Kříž, Vyhnanovský. ŽK: Muleme - Texl, Přichystal. Diváci: 626.

Sparta B - Vyškov 4:1 (0:1)
Branky: 46., 48. a 55. Minčev, 80. Večerka - 33. Oulehla. Rozhodčí: Raplík - Hurych, Hádek. ŽK: Lahodný. ČK: 79. Lacík (oba Vyškov). Diváci: 243.

Varnsdorf - Ústí nad Labem 3:0 (0:0)
Branky: 71. a 85. Dordič, 90.+2 Ondráček. Rozhodčí: Zelinka - Bureš, Žurovec. ŽK: Kabancov, Čítek (oba Ústí). Diváci: 551.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články