Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenér Valachovič v Příbrami končí, tým mají pozvednout Zápotočný se Slepičkou

Pozvednout fotbalisty Příbrami, kteří jsou po sestupu z první ligy ve druhé lize po čtrnácti kolech až na třináctém místě se stejným počtem bodů, zkusí Tomáš Zápotočný. Bývalý fotbalista, který nyní trénoval rezervu klubu, vystřídal na postu hlavního kouče prvního týmu Jozefa Valachoviče, který tak po osmi měsících svoji misi končí.

Tomáš Zápotočný
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Slovák Valachovič v březnu na příbramské lavičce vystřídal odvolaného Pavla Horvátha, ale pád z nejvyšší soutěže neodvrátil. Středočechům se nedaří ani ve druhé lize, v níž pouze třikrát zvítězili a jsou tři body od sestupových příček.

"Chtěl bych poděkovat trenéru Valachovičovi za práci, kterou pro klub odvedl. Jaro se nám vydařilo a do posledních kol jsme bojovali o setrvání v soutěži. Poté jsme měli dobrý start do nového ročníku, když jsme zvítězili v Prostějově. Bohužel další zápasy už nevyšly podle našich představ. Především v domácím prostředí jsme ztráceli spousty bodů a momentálně jsme na pozicích hrajících o záchranu," řekl prezident příbramského klubu Jaroslav Starka v tiskové zprávě.

Bývalý reprezentant Zápotočný bude mít za asistenta dalšího příbramského odchovance Miroslava Slepičku. Kondičním trenérem bude Jakub Šindelář a koučem brankářů zůstává Radek Sňozík.

"Budeme také řešit situaci několika hráčů, kteří klub stojí nemalé peníze a kteří neodvádějí adekvátní výkony. Doufám, že se novým trenérům bude dařit a že se posuneme tabulkou vzhůru. Nyní jsme blízko sestupových pozic, ale stačí čtyři povedené zápasy a rázem budeme v popředí tabulky. Očekávám také větší zapojení našich mladíků do prvního mužstva," uvedl Jaroslav Starka.

"Tomáš Zápotočný zná místní prostředí a vyrostl zde v úspěšného fotbalistu. To samé platí o Mírovi Slepičkovi. Věřím, že se této dvojici podaří zlepšit výsledky a začneme opět sbírat body také na domácím hřišti, kde se nám to bohužel v minulých měsících nedařilo," dodal ředitel klubu Jan Starka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články