Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Brno vyhrálo nad Žižkovem a vede druhou ligu před béčkem Sparty

Brno doma zvítězilo nad Žižkovem 2:1 a posunulo se do čela tabulky. Zbrojovka vede o bod před B-týmem pražské Sparty, který vyzrál v Drnovicích na Vyškov 3:2. Líšeň vyhrála v Chrudimi 2:0. Jihlava remizovala na hřišti posledního Třince 1:1. Dukla podlehla v domácím utkání Příbrami 2:3. Opava doma remizovala s Táborskem bez branek a nezvítězila ve čtvrtém z posledních pěti kol.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Dukla - Příbram

Brněnský tým poslal do vedení ve 23. minutě Přichystal, ještě do přestávky srovnal vlastním gólem Endl po Bazalově střele. Těsně po změně stran domácím vrátil náskok Fousek a Žižkov už podruhé nedokázal odpovědět. Pražané prohráli potřetí za sebou a patří jim 14. místo.

Sparta dvakrát vedla zásluhou Bulhara Minčeva, jenže domácí pokaždé odpověděli. Vítězný gól Pražanů vsítili v 68. minutě Ryneš. Svěřenci trenéra Horňáka vyhráli šesté z osmi kol. Naopak nováček soutěže vyšel naprázdno po dvou triumfech za sebou.

Líšeň skórovala v závěrech obou poločasů. Rozdílový gól zaznamenal Silný, pojistku přidal Málek.

Jihlava vedla po Vedralově trefě, Třinci zachránil alespoň bod Senegalec Ba. Vysočina je devátá. Slezané nevyhráli pod koučem Zbončákem ani potřetí.

Dukla neměla vydařený úvod a už po osmi minutách prohrávala po trefě Stefana Vilotiče. Po půl hodině hry se prosadil po dalším rohovém kopu také příbramský Daniel Procházka. Pražané nicméně ještě do přestávky snížili zásluhou Lukáše Buchvaldka, který zaznamenal svou třetí trefu v ročníku.

Domácí ve druhé půli soupeře zatlačili a po sérii šancí se jim podařilo v 78. minutě vyrovnat, kdy se trefil Jakub Barac. V oboustranně otevřeném závěru však přece jen strhli vítězství na svou stranu hosté. Dukla minutu před koncem opět neubránila rohový kop a po něm se prosadil střídající René Dedič.

V dalším utkání nevyužil Varnsdorf možnost dostat se do čela neúplné tabulky a po prohře 0:2 v Ústí nad Labem zůstal na 14 bodech. Zároveň také skončila v soutěži jeho dosavadní šestizápasová šňůra bez porážky. Naopak Ústí po stejné době poprvé vyhrálo.

Šanci posunout se na přední příčky nevyužila ani Vlašim. Ta po domácí prohře s Prostějovem 0:1 zůstala se 13 body pátá. Jedinou branku vstřelil v 80. minutě Jan Koudelka.

Výsledky 8. kola Fotbalové národní ligy

Zbrojovka Brno - Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)
Branky: 23. Přichystal, 46. Fousek - 34. vlastní Endl. Rozhodčí: Křepský - Šimáček, Matoušek. ŽK: Přichystal - Koželuh, Řezáč, Súkenník. Diváci: 2518.

Vyškov - Sparta Praha B 2:3 (1:1)
Branky: 40. Kanakimana, 59. Vintr - 39. a 52. Minčev, 68. Ryneš. Rozhodčí: Vít - Dobrovolný, Slavíček. ŽK: Vintr, Jambor, Fofana - Piško, Suchomel, Šilhart, Ryneš. Diváci: 1173.

Chrudim - Líšeň 0:2 (0:1)
Branky: 45. Silný, 88. Málek. Rozhodčí: Švagr - Melichar, Pfeifer. ŽK: Drahoš, Hašek - Ševčík, Rolinek. Diváci: 550.

Třinec - Jihlava 1:1 (0:0)
Branky: 66. Ba - 51. Vedral. Rozhodčí: Krejsa - Arnošt, Vyhnanovský. ŽK: Javůrek, Juřena, Habusta, Ba - Lacko, Tureček, Pojezný, Selnar, Ritter. Diváci: 241.

Opava - Táborsko 0:0
Rozhodčí: Ginzel - Kubr, Volf. ŽK: Rychlý, Didiba - Tijani, Drozd, Kopečný, Boula. Diváci: 1107.

Dukla Praha - Příbram 2:3 (1:2)
Branky: 35. Buchvaldek, 78. Barac - 7. Vilotič, 30. Procházka, 89. Dedič. Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Novák. ŽK: Peterka, Piroch, Barac - Zorvan, Sus, Procházka, Pilík, Antwi. Diváci: 654.

Vlašim - Prostějov 0:1 (0:0)
Branka: 80. Koudelka. Rozhodčí: Ulrich - Flimmel, Líkař. ŽK: Kozel, Blecha - Machynek. ČK: 90.+4. Blecha (Vlaším). Diváci: 321.

Ústí nad Labem - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 5. Gonzalez, 90.+2 Ogiomade. Rozhodčí: Proske - Dohnálek, Bureš. ŽK: Hudec, Jiránek, Ogiomade - Heppner, Hušek. Diváci: 614.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články