Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vedoucí Zbrojovku trápil Vyškov, Příbram poprvé doma vyhrála

Brno zachránilo v závěru utkání 11. kola druhé ligy remízu 2:2 s Vyškovem. Bod domácím svěřencům trenéra Richarda Dostálka vystřelil v 90. minutě střídající Lukáš Rogožan. Béčko Sparty zvítězilo nad Třincem vysoko 4:0 a poskočilo na druhé místo o pět bodů za vedoucí Zbrojovku. Příbram v zápase exligových celků porazila Opavu 2:0 a poprvé v sezoně doma zvítězila.

Utkání Prostějov - Zbrojovka Brno
zdroj: Twitter Zbrojovka Brno

Brno, které minulý týden vypadlo po prohře 2:4 v prodloužení s Varnsdorfem z domácího poháru, se dostalo v moravském derby proti Vyškovu do vedení pět minut před koncem první půle, kdy se prosadil technickou ranou Fousek.

Vývoj utkání ale po přestávce zcela zvrátil hostující Marek Vintr. Střídající záložník nejprve po hodině hry vyrovnal a šest minut před koncem dokonal po proměněné penaltě obrat. Remízu zařídil při závěrečném tlaku přesnou hlavičkou Rogožan.

Sparťanské béčko zabralo po dvou porážkách za sebou. Letenští otevřeli na Strahově skóre po půlhodině po rohovém kopu a další tři branky přidali po změně stran. Třinec nenavázal na předchozí vítězství nad Žižkovem a propadl se na samé dno tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Brno - Vyškov

Stejně bodů jako sparťanská rezerva má na třetím místě tabulky Líšeň, která zvítězila 2:0 na půdě Táborska. O triumfu brněnského celku rozhodl dvěma góly v závěrečných 10 minutách Málek.

Po čtyřech kolech zvítězila Dukla Praha, která vyhrála 3:1 ve Varnsdorfu. Všechny branky padly už v úvodním dějství.

Vlašim otevřela v Ústí nad Labem skóre v 67. minutě, kdy se trefil Červenka. Severočeši ale hned za tři minuty srovnali díky gólu Braka a čtyři minuty před koncem rozhodl o třetí výhře domácích v soutěži Prošek. Vlašim prohrála ve druhé lize potřetí z posledních pěti zápasů.

Souboj týmů, které v minulé sezoně sestoupily z nejvyšší soutěže, už ve čtvrté minutě otevřel gólem příbramský Dedič, který se trefil proti bývalému zaměstnavateli. Rychlé Celbovo vyrovnání neplatilo kvůli ofsajdu. Pojistku Středočechů přidal až v 69. minutě Pilík.

Jihlavští začali v Prostějově lépe a ve 20. minutě je poslal do vedení Vedral. V nastaveném čase prvního poločasu ale srovnal Schaffartzik a v 56. minutě otočil skóre Koudelka.

Z posledního místa se díky výhře na Žižkově dostala Chrudim. Ambiciózní Pražané sice po poločase vedli 1:0, ale Rybička a Juliš v rozmezí tří minut okolo hodiny hry otočili stav.

Východočeši poprvé v sezoně druhé ligy zvítězili venku, naopak Viktoria prohrála popáté z posledních šesti kol.

Výsledky 11. kola FNL:

Brno - Vyškov 2:2 (1:0)
Branky: 40. Fousek, 90. Rogožan - 62. a 84. M. Vintr. Rozhodčí: Radina - Dresler, Šimáček. ŽK: Ševčík, Hladík - Fofana, M. Vintr, O. Vintr, Klesa. Diváci: 2618.

Ústí nad Labem - Vlašim 2:1 (0:0)
Branky: 70. Brak, 86. Prošek - 67. Červenka. Rozhodčí: Petřík - Pečenka, Volf. ŽK: Jiránek, Miskovič, Krobot, Ogiomade, Plachý - Breda, Blecha, Svoboda. Diváci: 625.

Příbram - Opava 2:0 (1:0)
Branky: 4. Dedič, 69. Pilík. Rozhodčí: Hrubeš - Kotalík, Líkař. ŽK: Obdržal, Hájek, Sus - Kadlec, Kramář, Darmovzal, Holík. Diváci: 860.

Prostějov - Jihlava 2:1 (1:1)
Branky: 45.+2 Schaffartzik, 56. Koudelka - 20. Vedral. Rozhodčí: Nehasil - Melichar, Poživil. ŽK: Omale, Urbanec - Tall, Vejmola, Křišťál. Diváci: 565.

Žižkov - Chrudim 1:2 (1:0)
Branky: 8. Diamé - 59. Rybička, 62. Juliš. Rozhodčí: Szikszay - Podaný, Pfeifer. ŽK: Petrlák - Mikulec, Řezníček, Šípek, Ordelt. Diváci: 732.

Sparta B - Třinec 4:0 (1:0)
Branky: 30. Ryneš, 55. Schánělec, 69. Vitík, 71. Dudl. Rozhodčí: Orel - Slavíček, Machač. ŽK: Sejk, Bolf, Suchomel - Ba. Diváci: 347.

Táborsko - Líšeň 0:2 (0:0)
Branky: 80. a 82. z pen. Málek. Rozhodčí: Proske - Bureš, Žurovec. Bez karet. Diváci: 702.

Varnsdorf - Dukla Praha 1:3 (1:3)
Branky: 19. Schön - 17. Kozel, 24. Souček, 41. Cienciala. Rozhodčí: Raplík - Arnošt, Novák. ŽK: Richter - Cienciala, Kozel. Diváci: 752.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články