Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Brno po obratu upevnilo vedení v tabulce. Sparta B rozdrtila Duklu

Fotbalisté Zbrojovky Brno zatím kráčejí pevným krokem za návratem mezi elitu a nezastavila je ani ve 13. kole druhé ligy Vlašim. V zápase dvou nejproduktivnějších celků soutěže vyhráli 2:1. Jihomoravené upevnili vedení v tabulce o 7 bodů před Spartou B, která deklasovala Duklu Praha 5:1. Líšeň ještě v 90. minutě vedla, ale Prostějov vyrovnal na konečných 1:1. Třinec nečekaně vyhrál 1:0 v Příbrami a opustil poslední pozici.

Hosty v Brně poslal do vedení zkraje utkání osmým gólem v této druholigové sezoně osmnáctiletý útočník Alijagič.

V 25. minutě vyrovnal Řezníček, který se devátou brankou vrátil do čela tabulky střelců. O výhře domácích rozhodl v 63. minutě Hladík. Hosté se snažili vyrovnat, v závěru utkání měli převahu, ale nic z toho už nebylo, Zbrojovka si výhru zkušeně pohlídala.

Líšeň se mohla v případě vítězství posunout na druhou příčku, v Prostějově ale jen remizovala, i když hrála hodinu přesilovku po vyloučení Machynka. Brněnský celek poslal do vedení v 65. minutě Silný, v poslední minutě ale srovnal dalekonosnou ranou domácí Kopřiva.

Dukla začala na Strahově lépe a už ve druhé minutě otevřela skóre zásluhou Fábryho. Ve 24. minutě ale vyrovnal Gelašvili a sparťanská rezerva v závěrečné čtvrthodině suverénně otočila skóre. Postupně se trefili Ryneš, Vitík, Suchomel a střídající Šilhart. V 86. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Kozel. Pátá Dukla utrpěla pátou porážku z posledních sedmi kol.

Třinec v předchozím průběhu druholigové sezony nezískal venku ani bod, v Příbrami ale zaskočil domácí svižným nástupem a od 16. minuty vedl po Petráňově brance. Celek od Litavky si pak vytvořil velké množství šancí, ale všechny pochytal gólman Adamuška. Příbramští, kteří v minulém ročníku sestoupili z první ligy, potvrdili nevyrovnanou formu a v tabulce jsou až na 13. místě.

Vyškov v domácím azylu v Drnovicích s přehledem porazil Chrudim a posunul se na deváté místo. Dvěma góly k tomu pomohl Vintr. Hosté klesli na předposlední příčku a v neděli se mohou propadnout na dno tabulky, pokud Žižkov získá aspoň bod s Jihlavou.

Ústí nad Labem remizovalo doma s Táborskem 2:2, přestože díky Miskovičovi dvakrát vedlo. Za hosty však odpověděli Havrda a v 89. minutě Rydval.

Žižkov při obnovené premiéře trenéra Pulpita doma remizoval bez branek s Jihlavou a posunul se na předposlední příčku o skóre před Chrudim. Sérii bez druholigové výhry ale Pražané protáhli na devět zápasů. Vysočina je v tabulce dvanáctá.

13. kolo druhé fotbalové ligy:

Brno - Vlašim 2:1 (1:1)

Branky: 25. Řezníček, 63. Hladík - 9. Alijagič. Rozhodčí: Orel - Lakomý, Pfeifer. ŽK: Moravec, Texl, Štěrba - Broukal, Breda. Diváci: 2114.

Prostějov - Líšeň 1:1 (0:0)

Branky: 90. Kopřiva - 65. Silný. Rozhodčí: Raplík - Vyhnanovský, Volf. ŽK: Omale, Žák - Ševčík, Ulbrich. ČK: 29. Machynek (Prostějov). Diváci: 560.

Příbram - Třinec 0:1 (0:1)

Branka: 16. Petráň. Rozhodčí: Krejsa - Dresler, Matoušek. ŽK: Halinský, Pilík, Hájek - Adamuška, Juřena, Kania. Diváci: 625.

Ústí nad Labem - Táborsko 2:2 (1:1)

Branky: 33. a 84. z pen. Miskovič - 36. Havrda, 89. Rydval. Rozhodčí: Kvítek - Slavíček, Černoevič. ŽK: Miskovič, Brak, Plachý - Kopečný, Tijani, Navrátil, Almeida, Lazarčik. Diváci: 578.

Vyškov - Chrudim 4:1 (2:0)

Branky: 4. a 42. Vintr, 48. Slaměna, 52. Jambor - 62. Juliš. Rozhodčí: Machálek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Jambor. Diváci: 587.

Viktoria Žižkov - Vysočina Jihlava 0:0

Rozhodčí: Proske - Melichar, Machač. Bez karet. Diváci: 810.

Sparta Praha B - Dukla Praha 5:1 (1:1)

Branky: 25. Gelašvili, 75. Ryneš, 81. Vitík, 88. Suchomel, 90.+1 Šilhart - 2. Fábry. Rozhodčí: Ulrich - Poživil, Bureš. ŽK: Pudhorocký, Vitík - Peterka, Buchvaldek, Kozel. ČK: 86. Kozel. Diváci: 613.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články