Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Řezníček čtyřmi góly zdemoloval Jihlavu. Dál vede Dukla, béčko Sparty vyškolil z produktivity Žižkov

Jakub Řezníček byl při chuti, ruce nad hlavu zvedl hned čtyřikrát. A to byly i všechny branky Zbrojovky proti Jihlavě, která schytala debakl 0:4 ve 4. kole druhé ligy. Dobrý vstup do soutěže potvrdili fotbalisté Dukly, kteří v Praze na Julisce porazili 4:1 Chrudim a se třemi výhrami a jednou remízou dál vedou tabulku o bod před Brnem. Potřetí v řadě nevyhrála Příbram, jen remizovala s Varnsdorfem. V pražském derby podruhé v sezoně klopýtlo béčko Sparty, které s Viktorií Žižkov padlo 0:3. Poslední místo opustil Třinec po výhře nad rivalem Opavou 2:0.

Jakub Řezníček slaví gól proti Jihlavě
zdroj: Facebook FC Zbrojovka Brno

Řezníček, který se do Brna vrátil v létě po angažmá v Teplicích, skóroval ve 13., 29., 51. a 70. minutě. V úvodních třech kolech se přitom třiatřicetiletý útočník netrefil ani jednou. Vysočina poprvé v druholigové sezoně prohrála.

Dukla, která v roce 2019 sestoupila z první ligy, potvrdila, že má v úvodu sezony dobrou formu. Zápas proti Chrudimi rozhodla za stavu 1:1 třemi góly na přelomu poločasů. Hosté na Julisce utrpěli třetí porážku v sezoně a s třemi body jim patří až 14. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy zápasu Sparta B - Žižkov

Viktorii Žižkov na Strahově proti Spartě B poslal do vedení po čtvrt hodině hry Súkenník, ve 26. minutě si dal vlastí gól Piško. Jeho spoluhráč Ryneš krátce před pauzou v souboji udeřil loktem Mulemeho a dostal první žlutou kartu, vzápětí byl napomínán i podruhé za protesty.

Žižkovští z přesilovky přidali třetí branku v 63. minutě díky Batiojovi. Zvítězili tak podruhé v řadě bez inkasované branky a na kontě mají šest bodů stejně jako spaťanské "béčko".

Táborsko ve středu nečekaně vypadlo v divizních Sedlčanech z domácího poháru, v druholigové soutěži si ale nadále udržuje dobrou formu. Jihočeši si připsali třetí vítězství po sobě, o kterém rozhodl v 87. minutě z penalty Tijani. Pokutový kop zahrával v drnovickém domácím azylu i vyškovský nováček druhé ligy, ale Ilko v 54. minutě brankáře Pecháčka nepřekonal.

Po sestupu z nejvyšší soutěže se nadále nedaří Příbrami. Celek od Litavky sice doma otočil utkání s Varnsdorfem z 0:1 na 2:1, ale v 72. minutě srovnal hostující Dordič. Příbram vyhrála jediné z dosavadních čtyř kol.

Třinecký tým poprvé v szeoně bodoval, poslal ho do vedení v 54. minutě Szewieczek dalekonosnou střelou o břevno. Tři minuty před koncem Bedecs přidal pojistku z pokutového kopu. Opavští v tomto ročníku i podruhé prohráli na hřišti soupeře.

Vlašim i podruhé v ročníku doma vyhrála 4:1, tentokrát nad Líšní. Hosty poslal do vedení po půlhodině hry Rolinek, ale Višinský ještě do přestávky odpověděl a po změně stran přidali další branky Zlatohlávek, Alijagič a Janda. Brněnský tým potřetí za sebou nezvítězil.

4. kolo druhé fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - Jihlava 4:0 (2:0)
Branky: 13., 29., 51. a 70. Řezníček. Rozhodčí: Ginzel - Melichar, Kubr. ŽK: Moravec - Vlček. Diváci: 2518.

Dukla Praha - Chrudim 4:1 (3:1)
Branky: 13. Buchvaldek, 42. Peterka, 45. Kozel, 50. Faleye - 31. Hašek. Rozhodčí: Dubravský - Bureš, Líkař. ŽK: Peterka, Fábry - Kesner, Průcha. Diváci: 521.

Sparta B - Viktoria Žižkov 0:3 (0:2)
Branky: 16. Súkenník, 26. vlastní Piško, 63. Batioja. Rozhodčí: Dorušák - Dohnálek, Lakomý. ŽK: Ryneš, Sejk, Patrák, Vitík - Batioja, Zeman, Soukup. ČK: 42. Ryneš. Diváci: 835.

Vlašim - Líšeň 4:1 (1:1)
Branky: 41. Višinský, 47. Zlatohlávek, 52. Alijagič, 90.+2 Janda - 32. Rolinek. Rozhodčí: Krejsa - Arnošt, Slavíček. ŽK: Zlatohlávek - Stáňa, Málek. Diváci: 425.

Vyškov - Táborsko 0:1 (0:0)
Branka: 87. Tijani z pen. Rozhodčí: Machač - Kotalík, Pečenka. ŽK: Fofana, Srubek, Němeček, Vintr - Navrátil, Provazník, Holiš, Vozihnoj. Diváci: 747.

Příbram - Varnsdorf 2:2 (1:1)
Branky: 29. Vávra, 49. Pilík - 9. Lauko, 72. Dordič. Rozhodčí: Křepský - Volf, Černojevič. ŽK: Pilík, Vávra - A. Richter, M. Richter, Kubista. Diváci: 866.

Třinec - Opava 2:0 (0:0)
Branky: 54. Szewieczek, 87. Bedecs z pen. Rozhodčí: Adámková - Mikeska, Novák. ŽK: Habusta, Ntoya, Hasalík - Holík, Didiba, West (trenér). Diváci: 602.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články