Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Brno už není stoprocentní, padlo v Prostějově. Prohrála i Příbram, Opava zvítězila

Hned tři týmy v druhé lize přišly o svoji stoprocentní bilanci. Fotbalisté Brna ve 3. kole prohráli s Prostějovem 0:2. Jihlava v souboji dvou týmů z čela zase s Duklou remizovala 0:0. Stejným výsledkem dopadl duel Líšně s Ústím nad Labem. Třetí porážku v řadě si připsal Třinec, který padl v Chrudimi 0:3. Prohrála i Příbram, nad její síly (2:0) byl Žižkov, který se po roce vrátil "domů". Sparta Praha B po prvních dvou výhrách prohrála ve Varnsdorfu 1:3.

Utkání Prostějov - Zbrojovka Brno
zdroj: Twitter Zbrojovka Brno

Žižkov si připsal premiérové vítězství v sezoně po úvodních dvou venkovních porážkách. Viktoria navíc triumfem oslavila návrat po 390 dnech na stadion v Seifertově ulici.

Pražané se předtím na vlastním hřišti naposledy představili 14. července loňského roku. Od té doby hráli v azylu na Proseku. Kvůli finišujícím úpravám na stadionu začala Viktoria nový ročník na hřištích soupeřů. V Líšni (2:3) ani ve Varnsdorfu (1:2) nebodovala, přestože v obou zápasech vedla, navíc v nich obdržela i červenou kartu.

O výhře proti exligové Příbrami rozhodli svěřenci trenéra Oulehly ve druhé půli. V 58. minutě se povedenou střelou zpoza vápna prosadil ázerbájdžánský křídelník Nabijev. Pojistku přidal v 75. minutě po rychlém protiútoku Bazal. Středočeši po úvodním vítězství v Prostějově prohráli podruhé za sebou.

Slezané vyhráli nad Nováčkem z Vyškova

První vítězství si připsal jiný bývalý celek z nejvyšší soutěže Opava. Slezané zvítězili nad nováčkem z Vyškova 1:0 a posunuli se na sedmou příčku. Branku neviděli fanoušci v Líšni, která remizovala s Ústím nad Labem 0:0. Bez bodů zůstal nadále Třinec s koučem Františkem Strakou, který prohrál 0:3 s Chrudimí.

Brněnská Zbrojovka porazila v úvodu sezony Táborsko a Opavu. V Prostějově ale inkasovala ve 41. minutě, kdy se trefil Jan Koudelka. Hosté se ve druhé části vrhli za vyrovnáním ale ani jednu z pěti střel na bránu nedokázali přetavit v gól. Vítězství Prostějova, který v úvodních dvou zápasech inkasoval sedm branek, zpečetil po hodině hry Filip Žák.

Opavě zařídil tři body proti Vyškovu krátce po půlhodině hry záložník Lukáš Holík. Soupeř na první triumf stále čeká a má jen bod.

Líšeň v minulé sezoně doma ani jednou neprohrála a neporazitelnost drží i na startu nové sezony. Po úvodním vítězství nad Žižkovem ale teď vyšel brněnský celek střelecky naprázdno a připsal si druhou remízu za sebou.

Chrudim v Třinci slavila první body v ročníku. Už v páté minutě poslal domácí do vedení Rybička, Východočeši pak nevyužili několik slibných šancí, třinecký Juřena zase trefil tyč. Domácí v úplném závěru přidali ještě dva góly. V 89. minutě zvýšil Juliš a v nastavení těsně po příchodu na hřiště skóroval další náhradník Surmaj. Slezané i potřetí v ročníku třikrát inkasovali.

Varnsdorf proti sparťanskému béčku poslal do vedení Lauko. Ve druhé půli se za domácí dvakrát mezi střelce zapsal Dordič, mezi jehož trefami skóroval hostující záložník Ryneš. Varnsdorf navázal na výhru z minulého kola proti jinému pražskému celku Žižkovu.

Táborsko zdolalo Vlašim 2:1. Za Táborsko se v duelu jako první radoval z gólu Matoušek. V 77. minutě vsítil rozhodující branku Plachý, hosté v závěru snížili díky Bredovi. I Jihočeši naplno bodovali ve druhém kole po sobě.

3. kolo druhé ligy:

Viktoria Žižkov - 1. FK Příbram 2:0 (0:0)

Branky: 58. Nabijev, 75. Bazal. Rozhodčí: Vojkovský - Mikeska, Bureš. ŽK: Muleme, Hossam - Sus, Petrák, Zorvan. Diváci: 1230.

Opava - Vyškov 1:0 (1:0)

Branka: 32. Holík. Rozhodčí: Černý - Melichar, Lakomý. ŽK: Didiba, Helebrand, Hnaníček - Jambor, M. Vintr, Ilko, O. Vintr. Diváci: 1141.

Prostějov - Brno 2:0 (1:0)

Branky: 41. Koudelka, 62. Žák. Rozhodčí: Dorušák - Dobrovolný, Pfeifer. ŽK: Bala, Machynek - Řezníček, Fousek, Hrabina. Diváci: 820.

Líšeň - Ústí nad Labem 0:0

Rozhodčí: Ulrich - Kotík, Vyhnanovský. ŽK: Otrísal, Jeřábek, Silný - Miskovič, Čičovský, Brak. Diváci: 560.

Chrudim - Třinec 3:0 (1:0)

Branky: 5. Rybička, 89. Juliš, 90.+2 Surmaj. Rozhodčí: Cieslar - Arnošt, Dohnálek. ŽK: Kesner, Řezníček, Šípek - Petráň, Ba. Diváci: 830.

Jihlava - Dukla Praha 0:0

Táborsko - Vlašim 2:1 (1:0)

Branky: 10. Matoušek, 77. Plachý - 89. Breda. Rozhodčí: Radina - Flimmel, Černoevič. ŽK: Almeida, Icha, Navrátil, Provazník - Křišťan, Červenka. Diváci: 944.

Varnsdorf - Sparta Praha B 3:1 (1:0)

Branky: 64. a 87. Dordič, 27. Lauko - 78. Ryneš. Rozhodčí: Szikszay - Pečenka, Volf. ŽK: Dordič, Žák, Richter - Sejk, Ryneš, Piško, Turyna, Kotek. Diváci: 899.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články