Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rezerva Sparty, Dukla, Brno i Jihlava podruhé vyhrály. Příbram nečekaně padla, Líšeň brala bod

Stoprocentní bilanci si ve druhé nejvyšší soutěži drží po druhém kole Brno, Jihlava, Dukla i béčko Sparty. Letenská rezerva rozstřílela 4:0 Prostějov a vede tabulku. Vysočina v páteční předehrávce uspěla v Ústí nad Labem 2:1, Dukla zvítězila 3:1 v Třinci a Brno otočilo zápas s Opavou a vyhrálo 2:1. Líšeň naopak o druhý skalp soupeře v nové sezoně přišla v poslední minutě, když s nováčkem Vyškovem remizovala v Drnovicích 1:1. Nečekanou porážku utržila Příbram, která doma padla 0:2 s Táborskem. Bez bodu je i Viktoria Žižkov, která prohrála 1:2 ve Varnsdorfu.

Lukáš Zoubele se raduje z branky
zdroj: twitter.com/fcvysocina

Sparťanské béčko na zápas posílili tři hráči z A-týmu Vitík, Minčev a Drchal, který ve 24. minutě otevřel skóre z penalty. Za 12 minut dostal červenou kartu hostující Bialek, který byl dvakrát napomínán za zmaření zjevné brankové šance. Na konci první půle si dal vlastní gól Bala a 11 minut po pauze ho napodobil Machynek. V závěru se ještě prosadil Patrák.

Největší favorit soutěže Brno udolalo Opavu v duelu dvou celků, které v jarní části sestoupily z nejvyšší soutěže. Hosty poslal v první půli do vedení z penalty Helešic, po hodině hry ale vyrovnal Moravec a v 83. minutě otočil stav po dalším pokutovém kopu třiačtyřicetiletý veterán Zavadil.

Jihlavu, která v prvním kole zdolala doma Varnsdorf 2:1, poslal do vedení ve 13. minutě záložník Shudeiwa a v 89. minutě vstřelil druhý gól střídající Araujo-Wilson. Za domácí snížil v úvodní minutě nastavení Miskovič. Zajímavostí je, že v zápase, na který dorazilo zhruba 800 diváků, padlo hned devět žlutých karet.

Duklu poslal do vedení v 8. minutě Cienciala. Před přestávkou sice za Třinec odpověděl Petráň, ale v 81. minutě rozhodl Fábry, jenž dal gól i v úvodním kole. Střídající Kim Sung-pin ještě v nastavení přidal pojistku. Domácí po dvou zápasech zůstávají bez bodu.

Líšeň v Drnovicích, kde Vyškov hraje domácí utkání, otevřela skóre po půl hodině díky Lutonskému. Těsně před koncem zápasu však Fofana zařídil domácímu mužstvu historicky první bod ve druhé nejvyšší soutěži.

Na vítězný začátek nenavázala ani Příbram. Účastník minulé prvoligové sezony doma podlehl Táborsku 0:2. Už v úvodním poločase se trefili Vozihnoj a Matoušek. Jihočeši si připsali premiérové body v novém ročníku.

Vstup do sezony se naopak nepovedl jinému pražskému klubu Žižkovu. Viktoria dnes po vyloučení Skopce ztratila vedení ve Varnsdorfu a gólem v páté minutě nastavení prohrála 1:2. Po dvou kolech je bez bodu. Čtyři body má naopak Vlašim, která doma rozstřílela Chrudim 4:1.

2. kolo druhé fotbalové ligy:

Ústí nad Labem - Jihlava 1:2 (0:1)
Branky: 90.+1 Miskovič - 13. Shudeiwa, 89. Araujo-Wilson. Rozhodčí: Krejsa - Flimmel, Pečenka. ŽK: Alexandr, Brak, Angelozzi, Bílek - Křišťál, Vedral, Arroyo, Shudeiwa, Araujo-Wilson. Diváci: 821.

Třinec - Dukla Praha 1:3 (1:1)
Branky: 31. Petráň - 8. Cienciala, 81. Fábry, 90.+2 Kim Sung-pin. Rozhodčí: Zaoral - Pochylý, Líkař. ŽK: Buneš - Konan, Piroch. Diváci: 287.

Vyškov - Líšeň 1:1 (0:1)
Branky: 90. Fofana - 32. Lutonský. Rozhodčí: Křepský - Bureš, Dohnálek. ŽK: Hanuš, Klesa, M. Vintr, Fofana - Pašek. Diváci: 1738.

Příbram - Táborsko 0:2 (0:2)
Branky: 13. Vozihnoj, 45.+2 J. Matoušek. Rozhodčí: Batík - Mojžíš, L. Matoušek. ŽK: Mezera, Sus, Halinský - Almeida, Boula, J. Matoušek, Pecháček. Diváci: 1350.

Vlašim - Chrudim 4:1 (1:1)
Branky: 19. Blecha, 49. Zlatohlávek, 67. Alijagič, 85. Janda - 28. Kesner. Rozhodčí: Švagr - Novák, Pfeifer. ŽK: Svoboda, Broukal - Kesner, Čáp, Dostálek. Diváci: 630.

Sparta B - Prostějov 4:0 (2:0)
Branky: 24. Drchal z pen., 45.+1 Bala vlastní, 56. Machynek vlastní, 85. Patrák. Rozhodčí: Proske. ŽK: Okeke - Bialek. ČK: 36. Bialek (P). 

Varnsdorf - Žižkov 2:1 (1:1)
Branky: 41. Rudnytskyy, 90.+5 Dordič - 11. Batioja. Rozhodčí: Machač - Váňa, Slavíček. ŽK: Žák, Zbrožek, Dordič - Švenger, Muleme, Skopec, Petrlák. ČK: 38. Skopec. Diváci: 452.

Zbrojovka Brno - SFC Opava 2:1 (0:1)
Branky:
61. Moravec, 83. Zavadil z pen. - 16. Helešic z pen. Rozhodčí: Hocek - Vodrážka, Arnošt. ŽK: Kryštůfek, Štěrba, Zavadil, Čermák - Tiéhi, Hnaníček, Večerka. Diváci: 2688.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články