Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Zvedáme se a budeme hrát ještě lépe, má jasno Dočkal po trpké remíze v Edenu

Vstup do jara sparťanští fotbalisté absolutně nezvládli, když v úvodních třech kolech vytěžili jen bod, ale v posledním týdnu ukázali zlepšení. Nejprve ve čtvrtfinále MOL Cupu deklasovali Baník Ostrava 5:0 a v nedělním ligovém derby remizovali na hřišti vedoucí Slavie 1:1, těsně před koncem navíc drželi hubený náskok. Kapitán Bořek Dočkal věří, že je na čem stavět a že má výkonnost letenského týmu stoupající tendenci.

Sparťan Bořek Dočkal (vlevo) v souboji s Ibrahimem Traorém ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Věřím, že se zvedáme. Cítím to uvnitř mužstva. Poslední dvě utkání jsme odehráli dobře. Věřím, že budeme takhle pokračovat, že to budeme stupňovat a hrát ještě lepší fotbal než v Edenu," uvedl jednatřicetiletý záložník.

Bořek Dočkal o brance Benjamina Tetteha:

"Na hřišti jsem neviděl důvod gól neuznat."

Hosté se původně dostali do vedení už v 58. minutě. Rozhodčí Pavel Franěk však po zhlédnutí situace u videa Tettehovu trefu neuznal, podle něj totiž ghanský útočník přistrčil obránce Ladislava Takácse do gólmana Ondřeje Koláře.

"Na hřišti jsem neviděl důvod gól neuznat. Na záznamu drobné přistrčení rukama vidět je. Nemůžeme říct, že by to byl nějaký zářez. Na druhou stranu jsem byl před sezonou na školení a bylo tam vysvětleno, v jakých případech se do toho má vstoupit, kdy má být rozhodčí zavolán k videu," prohlásil Dočkal.

"Je pro mě trochu pochybné. Přijde mi škoda, že tyhle situace nejsou rovnou posouzené na hřišti. Slavíme gól, dvě minuty se nehraje, a pak je najednou video, kde je vidět nějaké postrčení," konstatoval slávistický odchovanec.

"Bylo mi to vysvětleno tak, že rozhodčí má být zavolán k videu, pokud přehlédne něco zásadního - něco, co je očividné. Když změní rozhodnutí, má to být tak, že deset z deseti lidí řekne, že to tak bylo. Nejsem si jistý, jestli je tohle ten případ," dodal.

Ladislav Takács a brankář Slavie Ondřej Kolář v souboji s Benjaminem Tettehem
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Tetteh se nakonec mezi střelce zapsal v 80. minutě, jenže hosté vedení neudrželi a ve třetí minutě nastavení zařídil Petar Musa dělbu bodů.

"Trošku mě mrzí, že po gólu na 1:0 jsme nevydrželi ve větší aktivitě, abychom drželi soupeře výš. Slavia hrála v tu chvíli dobře a na velké riziko, měla osm lidí ve vápně a mačkala nás. Centrů do vápna chodilo hodně," přiznal Dočkal.

"Měl jsem pocit, že souboje uhráváme a že nedochází k velkým závarům, ale pak přišla poslední standardka, prohraný souboj a bohužel vyrovnání Slavie," zakončil Dočkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články