Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Takács měl o neuznaném gólu víceméně jasno. Vzhledem k průběhu je asi bod dobrý, řekl

Už třetí ztrátu si na jaře připsali fotbalisté Slavie. Obránce Ladislava Takácse však po remíze 1:1 se Spartou snížení náskoku před druhou Plzní, který je aktuálně osmibodový, neznervózňuje. Třiadvacetiletá posila Pražanů z Mladé Boleslavi se po zranění v zimní přípravě zapojila do soutěžního zápasu poprvé a svedla mimo jiné řadu soubojů s Benjaminem Tettehem. Jeden z nich vedl i ke gólu hostů, jenž po konzultaci s VARem rozhodčí Pavel Franěk odvolal.

Ladislav Takács a brankář Slavie Ondřej Kolář v souboji s Benjaminem Tettehem
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Vzhledem k průběhu je asi bod dobrý, ale měli jsme dost šancí na to, abychom dali první gól my. Nechci říkat, že převládá zklamání, nicméně dalo se vyhrát," uvedl Takács.

Náskok omlazeného týmu Slavie, kterou v zimě opustili Tomáš Souček, Milan Škoda, Josef Hušbauer či Mick van Buren, se před Plzní opět ztenčil. "Neznervózňuje nás to. Hrajeme tak, abychom každé utkání vyhráli. Máme před sebou jediný cíl a pro ten si jdeme." 

Ladislav Takács:

"Byl to takový zápas na chycení."

Takács naposledy odehrál soutěžní duel 15. prosince proti Českým Budějovicím při výhře 4:1 a po doléčení naskočil poprvé od 1. února, kdy v portugalském Lagosu nedohrál střetnutí s Aarhusem. "Už jsem stoprocentní. Byl to takový zápas na chycení," smál se Takács, který se potýkal zejména s rychlonohým Tettehem.

"Bylo to nepříjemné. Je rychlý, měl tam dost náběhů za obranu," řekl na adresu ghanského útočníka.

Jeden ze dvou důležitých soubojů s Tettehem svedl v 58. minutě. Sparťanský útočník Takácse odstrčil, slávistický obránce vrazil do vybíhajícího brankáře Ondřeje Koláře, ale gól do prázdné svatyně nakonec neplatil. Na základě VARu jej rozhodčí Pavel Franěk neuznal.

"Nechci říkat, že jsem byl přesvědčený, ale věřil jsem. Šli jsme tělo na tělo, on mi dal ruku na záda, já jsem přeskakoval Koliho a trefil ho kolenem do hlavy. Za mě jasný faul. Bolelo to hlavně Koliho," prohlásil Takács, který byl rád, že z toho Kolář vyvázl bez vážnějšího zranění.

V 80. minutě však Tetteh přece jen otevřel skóre. Po přihrávce Bořka Dočkala se dostal za obranu, pak ještě oklamal kličkou ve vápně vracejícího se Takácse a trefil se i díky teči soupeře pod břevno. "Bořek Dočkal měl strašně moc času dát balón za nás, Tetteh je rychlý a ještě byl napřed, bohužel utekl," litoval Takács.

Slavia ovšem stihla vyrovnat díky hlavičce Petera Musy ve třetí minutě nastavení. "Paradoxně jsme je po inkasování úplně zamkli. Měli jsme šance a vyústilo to v gól. Na druhou stranu si myslím, že kdybychom skórovali jako první my, vypadalo by to jinak," dodal Takács.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články