Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

SOUHRN 24. KOLA: Derby pražských "S" bez vítěze, Plzeň se opět přiblížila Slavii

Rozestup mezi prvním a druhým celkem nejvyšší domácí soutěže se po 24. kole opět zmenšil. Lídr ze Slavie v derby pražských "S" remizoval se Spartou 1:1 a před druhou Plzní, jež zdolala České Budějovice 1:0, má odstup už jen osm bodů. Třetí Jablonec remizoval v Olomouci 1:1. První výhru na hřišti soupeře v sezoně si připsali pražští Bohemians, kteří udolali 3:2 Zlín. Karviná v záchranářském souboji zdolala Příbram 2:0. Liberec zničil Opavu 4:0. V pondělní dohrávce veze z Ostravy první jarní výhru 3:2 Mladá Boleslav a postoupila na páté místo bod za čtvrtý Baník, který naopak v této části soutěže poprvé prohrál.

Utkání Slavia - Sparta
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slavia Praha - Sparta Praha 1:1

Byli pár desítek sekund od naplnění dokonalého týdne. Po výhře v poháru nad Baníkem měli fotbalisté Sparty nakročeno i k triumfu v derby pražských "S". V Edenu až do nastaveného času vedli po brance Benjamina Tetteha, ale konečnou dělbu bodů po výsledku 1:1 zajistil střídající Petar Musa. "Sešívaní" nezvítězil ve třetím ze čtyř jarních zápasů a jeho náskok v čele tabulky před druhou Plzní se znovu snížil na osm bodů.

Plzeň - České Budějovice 1:0

I čtvrtý jarní ligový zápas skončil pro Plzeň pod vedením Adriána Guly vítězstvím. Západočeši porazili České Budějovice 1:0 díky trefě střídajícího Ondřeje Mihálika z 89. minuty. Dynamo se také prosadilo, ale sudí gól po zhlédnutí videa odvolal kvůli faulu.

Karviná - Příbram 2:0

Jarní jízda fotbalistů Karviné pokračuje. Třetí výhru ze čtyř duelů si připsali ve 24. kole v důležitém záchranářském souboji proti Příbrami, kterou udolali 2:0. O branky se postaraly zimní posily, Kristi Qose a Abdulrahman Taiwo.

Liberec - Opava 4:0

Jan Kuchta chytil v posledních týdnech velmi slušnou formu. Po dvou brankách do sítě Bohemians, se Kuchta trefil dvakrát i proti Opavě. Navíc vybojoval i penaltu, kterou proměnil Kamso Mara, a rozhodující měrou se tak podílel na výhře Severočechů 4:0. Čtvrtou branku Slovanu přidal v závěru utkání Tomáš Malinský.

Teplice - Slovácko 0:0

Ve třetím utkání po zimní pauze fotbalisté Teplic poprvé bodovali, když remizovali se Slováckem 0:0. Na hrůzostrašném terénu nedokázal rozvlnit síť nikdo a ze statistik lze proto zmínit víceméně jen červenou kartu, kterou v nastaveném čase inkasoval domácí Alois Hyčka. Teplice zůstaly v tabulce na dvanáctém místě, klub z Uherského Hradiště neinkasoval už 308 minut a je i nadále pátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Teplice - Slovácko

Zlín - Bohemians 1905 2:3

Trvalo to dlouho. Až na třináctý pokus dokázali fotbalisté Bohemians 1905 zvítězit v této sezoně na hřišti soupeře. Pražanům se zadařilo ve 24. kole první ligy na půdě Zlína, kde po přestřelce slavili triumf 3:2. Dvěma góly k vítězství přispěl Matěj Pulkrab. "Ševci" nedokázal vyhrát ani ve čtvrtém jarním zápase a zůstal na třináctém místě tabulky. "Klokani" si upevnili jedenáctou příčku.

Olomouc - Jablonec 1:1

Po krátké pauze mohli opět prohrát soutěžní zápas v Olomouci. Fotbalisté Jablonce  prohrávali na hřišti Sigmy, ale nakonec uhráli remízu 1:1. Po vyloučení Pabla Gonzáleze vyrovnal Fin Kasper Hämäläinen. Hanáci tak nenavázali na středeční pohárovou výhru 3:1.

Ostrava - Mladá Boleslav 2:3

Mladá Boleslav zaskočila ostravský Baník. Tým, který v úvodních třech jarních zápasech nedal gól, v Ostravě vedl po patnácti minutách 2:0. Domácí, kteří za sebou měli pohárový výprask od Sparty, tím byli očividně zaskočeni. Snížili až v závěru prvního poločasu, kdy Stronatti proměnil penaltu. Jenže ve druhém poločase už se mu to nepodařilo a Baník od první jarní porážky nezachránil ani gól Svozila na 2:2, protože Klíma dal v závěru vítězný gól hostů. Ti na jaře poprvé vyhráli. Baník zůstal čtvrtý, Boleslav je o bod pátá.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články