Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Že jsme to nechali Příbrami a druhé místo Spartě, to jsou bludy, říká Rada

Přišli o naději na druhé místo a předkolo Ligy mistrů a čeká je boj o Evropskou ligu. Kouč Jabloneckých fotbalistů Petr Rada je po remíze 1:1 se Slavií spokojený. Severočeši překonali očekávání a skončí v tabulce třetí za Slavií a Spartou.

Petr Rada
zdroj: ČT sport

"Odehráli jsme náročnou a hodně dobrou sezonu. Moc lidí nám nevěřilo a nefandilo, mysleli si, že budeme hrát střed tabulky. Cením si toho, že hráči bojovali o vršek tabulky," řekl na on-line tiskové konferenci Rada.

"Měli jsme takové vlny, ale hráči se vždy oklepali. Dvě kola před koncem sezony jsme měli Spartu na dostřel, pořád jsme je strašili. Já jsem s touhle sezonou spokojený," doplnil bývalý reprezentační trenér.

Jeho svěřenci měli v únoru slabší období, ale od té doby v lize neprohráli jedenáct utkání. Padli nečekaně až v minulém kole na hřišti sestupující Příbrami 0:1. "Nějaké debaty, jako že jsme to nechali Příbrami, vypusťte z hlavy. U mě nikdy nic nezpochybňujte. Nikdo mi nedávejte do pusy nesmysly, jako že jsme to nechali Příbrami a druhé místo nechali Spartě. To jsou bludy," řekl Rada.

"Samozřejmě, že jsme chtěli být druzí, ale musíme ctít i soupeře. Jestli někdo fotbal hrál, tak to pozná. Vždyť my jsme v Příbrami měli čtyři šance. Řekněte Považancovi, že když trefil tyč, udělal to schválně," doplnil Rada.

S Jabloncem se kvalifikoval do pohárů počtvrté za sebou. "Ceníme si společnosti, v které jsme. Samozřejmě Slavia je jinde. Ale my za sebou jednou nechali Plzeň, jednou Spartu. Dvakrát třetí a dvakrát čtvrté místo, pro nás je důležité, že se tam pohybujeme," pochvaloval si Rada.

Jablonec si v sezoně 2018/19 zahrál skupinu Evropské ligy, v posledních dvou ročnících ale vypadl hned ve 2. předkole. "Evropská liga je pro nás taková odměna, bonus. Porveme se o to. Už jsme se tam spálili jako s Jerevanem. Hodně bude záležet, jak bude kádr obměněn. Top kluby si ještě dokoupí, u nás je to trochu jiné. Asi to zase budeme muset skládat a času nebude moc. To bude hrát velkou roli. Každý rok, co tu jsem, jsme o to hráli. Doufám, že teď to bude šťastnější než ty předchozí ročníky," přál si Rada.

Není jasné, zda bude mít v kádru nadále útočníka Ivana Schranze, o kterého podle spekulací usiluje Slavia. "Tohle jsou varianty, které probíhají. Je to v takovém předvařeném stavu, nemůžu říct, že je to stoprocentní. U jednání nejsem, není to moje parketa. Samozřejmě o Ivana je zájem už jen z toho pohledu, že dal 13 gólů. Teď se hlavně potřebuje uzdravit. Přál bych mu, aby se dostal na Euro," dodal Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články