Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zápas Dukly se Spartou byl odložen kvůli sněhové vánici

Praha - Utkání Dukly se Spartou se sehraje v náhradním termínu. Důvodem k odložení zápasu byla velká přeháňka sněhu s deštěm, která zavalila stadion Na Julisce. Značně podmáčený terén nakonec rozhodčí označili za nezpůsobilý ke hře.

"Na této ploše existuje velké riziko, že bychom nedokázali ochránit zdraví hráčů, proto nezbylo než rozhodnout o tom, že utkání nelze sehrát a odehraje se v náhradním termínu," uznal sudí Tomáš Kocourek.

Obě mužstva se rozcvičovala, ale sněžení s deštěm hrací plochu rozmáčelo natolik, že ani vyhřívání trávníku nepomohlo. Navíc podle předpovědi mělo v Praze sněžit ještě několik hodin a hrozilo, že by se zápas stejně nedohrál, i kdyby začal. Proto se oba kluby dohodly, že bude lepší utkání odložit, s čímž následně souhlasili i rozhodčí s delegátem. 

"Terén je takový, že nejsou ani vidět pomezní čáry či pokutové území, a tak dále, takže by se skutečně nejednalo o fotbal na tomto terénu," přidal Kocourek. "Vzhledem k počasí ani nebyla naděje, že by pořadatel dokázal dostat hrací plochu do stavu, který by umožňoval regulérní průběh zápasu," doplnil rozhodčí zápasu.

S nápadem odložit utkání přišli fotbalisté Dukly v čele s vedoucím týmu Petrem Malým. "Já to jen kvituji, protože to hřiště by dostalo hrozně zabrat, ve čtvrtek tady hrajeme utkání s Jabloncem a po dnešku bychom to asi ani neodehráli," řekl po utkání Malý. "Připravovali jsme se na utkání jako na každé jiné. Věděli jsme, že kolem šesté hodiny má přijít nějaké sněžení, ale přišlo již dříve. Myslím si, že je to dobré rozhodnutí s ohledem na zdraví hráčů," doplnil.

"Jsme s verdiktem spokojeni, protože hrací plocha opravdu není v takové podobě, že by se na ní dalo hrát," přijal rozhodnutí rozhodčího i vedoucí mužstva Sparty Miroslav Baranek. "Před hodinou bylo hřiště ještě ve způsobilém stavu, ale hustě sněží. Sníh je přitom těžký, hodně se nabaluje na míč a s postupem času by byly podmínky takové, že by se utkání stejně nedohrálo," popsal podmínky Baranek.

Vedoucí mužstva Sparty nechtěl hodnotit vliv odloženého zápasu na mužstvo, které bylo na začátku jara rozjeté ve velmi dobré formě. Ve čtvrtek se dočkalo velkého úspěchu, když postoupilo do osmifinále Evropské ligy. "Nebereme to tak, že bychom si chtěli odpočinout. Nic jiného nám nezbývá, budeme se soustředit na další zápas. Doufáme, že ve čtvrtek v Liberci budou podmínky lepší," přemítal Baranek.

Zatím není jasné, kdy se pražské derby odehraje, protože Sparta má v nabité termínové listině vedle domácího poháru i zápasy osmifinále Evropské ligy s Laziem Řím (10. a 17. března). "Termín určuje svaz a ten my vždycky musíme respektovat. Samozřejmě pokud bude hrát Sparta evropský pohár, tak to určitě má přednost," konstatoval trenér Dukly Luboš Kozel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články