Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Slavia si poradila s Baníkem, Plzeň v Olomouci nezaváhala

Praha – Souboj o třetí místo v první lize rozhoduje i nadále pouze rozdíl ve skóre. Bronzovou příčku udržela Mladá Boleslav, jež vyhrála na půdě trápícího se Zlína 2:0. Ještě o gól víc dal v Teplicích čtvrtý Liberec a zvítězil 3:0. V závěsu se o dva body drží Slavia, která si díky Součkově hattricku poradila s Baníkem 3:1. Plzeň porazila Olomouc 1:0 a vede ligu o šest bodů před Spartou, která má pondělní zápas k dobru na hřišti Dukly.

Radost fotbalistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

Slavia Praha - Baník Ostrava 3:1

Slavia si připsala povinné tři body do ligové tabulky, když porazila beznadějně poslední Baník 3:1. Výhra domácích se přitom nerodila lehce. Baník se ujal vedení po krásném lobu De Azeveda, během deseti minut už ale vedli sešívaní. Součkova první trefa v bráně skončila díky obří minele brankáře Šroma, druhý gól slávistického záložníka přišel po tečované ráně. Hattrick zkompletoval Souček v druhé půli po parádním průniku a zakončení.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/328116-soucek-znicil-banik-slavia-diky-jeho-hattricku-vyhrala-3-1/)

Zlín - Mladá Boleslav 0:2

Zatímco závěr podzimu vyšel fotbalistům Zlína na výbornou, začátek jarní části je přesný opak. Svěřenci Bohumila Páníka prohráli i třetí duel po zimní přestávce. Tentokrát nestačili na Mladou Boleslav, které podlehli 0:2 a mohou se opět propadnout tabulkou. Naopak Středočeši se udrželi na třetí příčce.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/328066-boleslav-udrzela-treti-misto-ze-hriste-trapiciho-se-zlina-si-odvezla-vyhru/)

Teplice - Liberec 0:3

Po Jablonci nasázeli fotbalisté Liberce tři góly i Teplicím. Oproti derby však na severu Čech udrželi čisté konto a díky výbornému druhému poločasu, v němž nasázeli všechny branky, zvítězili 3:0. Hlavní měrou se o to zasloužil Egon Vůch, jenž se trefil hned dvakrát, a Slovan se drží na čtvrtém místě jen o skóre za Mladou Boleslaví. Zároveň ukončil černou sérii na stadionu Na Stínadlech, kde v soutěžním zápase nevyhrál od května 2005.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/328067-liberec-nasazel-tri-branky-i-v-teplicich-a-drzi-se-v-boji-o-treti-pricku/)

Jablonec - Brno 3:0

Jablonec porazil Brno stejně jako na podzim 3:0. Dvěma góly se na tom podílel Stanislav Tecl, trefil se i Rus Vjačeslav Karavajev. Severočeši vyhráli doma podruhé po sobě a poskočili před soupeře na šesté místo tabulky. Zbrojovka prohrála ve vzájemných zápasech počtvrté za sebou a protáhla čekání na vstřelený gól v ligových duelech v Jablonci na 787 minut.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/328068-jablonec-jasne-prehral-brno-a-poskocil-na-seste-misto/)


Slovácko - Jihlava 3:1

Slovácko porazilo Jihlavu 3:1. První jarní branku Vysočiny vstřelil v 15. minutě Petr Hronek, vzápětí ale vyrovnal Veliče Šumulikoski. V závěru poločasu sice neproměnil penaltu Libor Došek, ale díky gólům Francise Koného a Marka Havlíka domácí zvítězili.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/328073-slovacko-rozhodlo-o-vyhre-nad-jihlavou-az-v-zaveru-utkani/)

Plzeň - Olomouc 1:0

Fotbalisté Plzně vyhráli na hřišti předposlední Olomouce 1:0 a v tabulce mají šestibodový náskok před druhou Spartou. O výhře Viktorie rozhodl ve 48. minutě bývalý hráč Sigmy Tomáš Hořava. Domácí navíc hráli od 66. minuty bez vyloučeného Uros Radakoviče.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/328082-plzen-si-poradila-s-olomouci-a-je-v-cele-o-sest-bodu/)

Příbram - Bohemians 1905 0:0

Remízou 0:0 skončilo utkání mezi Příbramí a Bohemians 1905. Většinu utkání sice byli aktivnější hosté z Vršovic, ale své šance nevyužili. Oba soupeři mají nyní v tabulce shodně 21 bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/328069-aktivni-bohemians-si-z-pribrami-odvazi-pouze-bod-za-bezbrankovou-remizu/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy