Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Cíl Sparty na Dukle: Udržet ztrátu na Plzeň na třech bodech

Praha - Plzeňská Viktorie odskočila po výhře nad Olomoucí na čele tabulky na šest bodů. Sparťané se nyní pokusí ztrátu na druhé příčce stlačit znovu na tři body. Proti je ovšem jejich pražský rival Dukla. Přímý přenos sledujte na ČT sport, náš web nabídne z utkání on-line reportáž.

Hráči Sparty
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Dukla v minulé sezoně dokázala Spartu poprvé v samostatné nejvyšší soutěži porazit, když na Julisce zvítězila 1:0. Jinak však mají navrch svěřenci Zdeňka Ščasného, kteří triumfovali v pěti z posledních šesti vzájemných zápasů, na podzim doma vyhráli 2:0. Letos navíc sparťané vyhráli všechny čtyři soutěžní duely a naposledy ve čtvrtek zdolali Krasnodar v Rusku hladce 3:0.

"Dukla je jeden z těch fotbalovějších týmů v lize, který to nehrne vyloženě silou, ale chce hrát fotbal. To nám v těch zápasech celkem vyhovovalo, takže náš výkon proti Dukle v sezoně patřil k těm lepším," řekl sparťanský záložník Bořek Dočkal.

Dukla odehraje i třetí jarní utkání v Praze. Desátý tým tabulky druhou část sezony odstartoval přesvědčivou domácí výhrou 2:0 nad Libercem, jenže hned v dalším kole prohrál 0:1 na hřišti Bohemians 1905. "Já od nás očekávám rapidně lepší výkon, než byl proti Bohemians. Protože kdybychom v něm měli pokračovat, nemáme šanci. Naštěstí hráči si to uvědomují, v domácím prostředí umíme a budeme bojovat o každý bod," uvedl kouč Luboš Kozel.

Dejvickému týmu bude určitě chybět slovenský záložník Michal Breznaník, který na Julisce ze Sparty hostuje. Na straně hostů zase nenastoupí zimbabwský obránce Costa, jenž v zápase s Mladou Boleslaví dostal osmou žlutou kartu v sezoně a vynechá ligové duely s Duklou a s Jabloncem. "Zrovna Costič je jedním z hráčů použitelných do více systémů na víc různých pozic, v tom to může být pro trenéra trošku komplikace. Ale ten kádr má takovou šířku a kvalitu, že bychom měli být schopní nahradit kohokoliv," prohlásil Dočkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články