Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Záložník Kovařík opustil po více než osmi letech Plzeň a přestoupil do Bohemians

Záložník Jan Kovařík opustil po osmi a půl letech Plzeň a přestoupil do pražských Bohemians 1905. Třiatřicetiletý hráč s "klokany" absolvoval první trénink a podepíše s nimi dvouletou smlouvu. Další tvář z Viktorie - útočník Ondřej Mihálik - bude hostovat v českobudějovickém Dynamu.

Záložník Plzně Jan Kovařík
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Slávistický odchovanec v minulosti působil i v Českých Budějovicích a Jablonci. Nejúspěšnější období kariéry prožil s Plzní, s níž vybojoval čtyři tituly a dvakrát si zahrál i Ligu mistrů. "Ve Viktorce jsem prožil krásné chvíle, odehrál spoustu velkých zápasů, na které nikdy nezapomenu. Stejně tak zůstane vždy v mé paměti skvělá parta a samozřejmě fanoušci," řekl Kovařík.

Jeho přínos pro mužstvo ocenil generální ředitel Adolf Šádek. "Honza Kovařík se zasloužil o zisk čtyř nezapomenutelných titulů a patří nesmazatelně do naší úspěšné klubové historie. Navíc byl vždy vzorovým hráčem s vynikajícím přístupem a i po lidské stránce skvělý člověk," uvedl Šádek.

"Přeju mu, aby se mu dařilo v novém angažmá a byl spokojený i v osobním životě. Až přijede poprvé k nám na stadion jako soupeř, určitě se s ním budeme chtít před utkáním společně s fanoušky rozloučit," prohlásil Šádek.

Bývalý reprezentant do 21 let Kovařík, jemuž se počítá i titul se Slavií ze sezony 2008/09, byť za ni nastoupil jen krátce, bere Bohemians jako novou výzvu. "Budu se chtít prosadit. Ale Viktorce budu i nadále držet palce, hlavně aby se povedlo postoupit v pohárech," konstatoval rodák z Mostu, který v 295 ligových zápasech zaznamenal 34 branek a 57 asistencí.

České Budějovice posílil křídelník Ondřej Mihálik. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní univerzál bude na jihu Čech rok hostovat z Plzně, kde se zatím natrvalo neprosadil do základní sestavy.

"Aktuálně máme velmi široký kádr, takže jsme se rozhodli, že bude pro Ondru nejlepší využít možnosti hostování. V Budějovicích by měl patřit mezi důležité hráče týmu a hlavně pravidelně nastupovat, což je naším cílem. Hostování neobsahuje následnou opci, takže i nadále zůstane naším hráčem," uvedl majitel a generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Mihálik přišel do Plzně před dvěma lety z nizozemského Alkmaaru nejprve na roční hostování, které se následně změnilo v přestup. Bývalý mládežnický reprezentant předtím působil v Jablonci a patřil k velkým českým talentům, kariéru mu ale během angažmá v Nizozemsku výrazně přibrzdilo zranění. V české lize má na kontě 98 startů a 18 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články