Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Plzeň získala na hostování Pachlopníka ze Zbrojovky, Ondrášek si hledá angažmá

Záložník Ondřej Pachlopník se stal druhou letní posilou fotbalistů Plzně. Jednadvacetiletý mládežnický reprezentant bude v pátém týmu uplynulé prvoligové sezony rok hostovat ze Zbrojovky Brno, součástí dohody je opce na případný přestup. Ve Viktorii naopak podle všeho skončí útočník Zdeněk Ondrášek. Dvaatřicetiletý nedávný reprezentant se s týmem nezapojí do letní přípravy a má svolení hledat si nové angažmá.

Ondřej Pachlopník (vlevo)
zdroj: Viktoria Plzeň

"Tento krok je pro mě obrovskou výzvou. Viktorka je špičkový tým a čekají ji i zápasy v evropských pohárech, které jsem ještě nikdy nehrál. Je nyní na mně, abych makal naplno a porval se o místo," uvedl Pachlopník.

"Jsem velmi rád, že se podařilo dotáhnout hostování s opcí takto talentovaného hráče, jakým Ondřej Pachlopník bezesporu je. Součástí transferu je i dohoda, že bude Brno moci využít přednostně možnosti získat některé naše hráče na hostování pro nadcházející sezonu," řekl majitel a generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Pachlopník je brněnským odchovancem. V nejvyšší soutěži zasáhl za Zbrojovku v uplynulém ročníku do 31 z 34 kol a připsal si jeden gól. Jihomoravané po sezoně sestoupili do druhé ligy.

Pachlopník je ofenzivním univerzálem – nastupovat může na pozici podhrota, křídla či v útoku. Talentovaný hráč prošel mládežnickými reprezentacemi a aktuálně patří do nově se tvořícího výběru do 21 let.

Plzeňští fotbalisté, které čeká kvalifikace nové Evropské konferenční ligy, zatím v letní pauze posilují ofenzivu. Už na začátku června angažovali kolumbijského křídelníka Jhona Mosqueru.

Ondrášek přišel do Plzně vloni v září jako velmi očekávaná posila z Dallasu, po nadějném začátku angažmá se mu ale přestalo dařit a vypadl ze základní sestavy.

Nejslavnější okamžik kariéry prožil Ondrášek předloni v říjnu, kdy při debutu za národní celek rozhodl jako střídající hráč o vítězství 2:1 nad Anglií.

Nové angažmá si může hledat i plzeňský obránce Radim Řezník. Dvaatřicetiletý krajní bek, který získal s Viktorií čtyři ligové tituly, na jaře hostoval v Mladé Boleslavi. Smlouvy ve Viktorii vypršely křídelním hráčům Ubongu Ekpaiovi s Adamem Hlouškem.

Kariéru ukončil záložník Tomáš Hořava a účinkování v nejvyšší soutěži uzavřela jedna z plzeňských legend uplynulé éry bek David Limberský, který bude pokračovat v třetiligových Domažlicích.

Do přípravy Západočechů se naopak zapojí na zkoušku z druhé ligy brankář Marián Tvrdoň z Ústí nad Labem a záložník Modou N'Diaye z Táborska. Z Vyšehradu přišli mladíci Adam Alexandr a Dominik Kříž.

Z hostování se vracejí útočník Tomáš Chorý, záložníci Michal Hlavatý, Marko Alvir a Dominik Janošek a obránci Luděk Pernica se Šimonem Gabrielem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články