Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Za protržení gólového čekání jsem rád, říká Sýkora a těší se na Camp Nou

Na první gól v ligové sezoně si univerzál Jan Sýkora musel počkat až do 7. kola, v němž rozhodl o vítězství Plzně v Liberci 1:0. Osmadvacetiletý český reprezentant připustil, že zápas byl pro něj vzhledem k minulosti ve Slovanu hodně speciální. Fakt, že v úvodu ročníku nastupuje na různých postech, mu problém nedělá.

Plzeňský Jan Sýkora se raduje z gólu
zdroj: ČTK

Sýkora si do sobotního utkání připsal v sezoně pouze dva góly ve vítězné odvetě 2. předkola Ligy mistrů proti Helsinkám (5:0). V úvodních pěti kolech nejvyšší soutěže neskóroval.

"Jsem rád, že jsem protrhl čekání na gól, že byl vítězný a že jsem pomohl týmu ke třem bodům," řekl Sýkora.

Trefil se ve 41. minutě přízemní střelou zpoza vápna po přiťuknutí od Jhona Mosquery. "Byl to docela zvedák od Mosqiho. Soustředil jsem se na to, aby mi to zůstalo u nohy. To se povedlo. Nejprve mě napadlo vystřelit pravou nohou, ale pak jsem si to seknul na levou. I díky teči tam střela hezky zapadla," pochvaloval si Sýkora.

V Liberci v minulosti působil. "Speciální zápas to pro mě byl. Zažil jsem ve Slovanu krásné chvíle, dvakrát skupinu Evropské ligy. Na Liberec vzpomínám v dobrém a máme tu hodně kamarádů," konstatoval Sýkora.

Fotbalisté Plzně se radují z vítězného gólu v Liberci
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Vzhledem k tomu, že je univerzální, v poslední době často "putuje" sestavou. Při zranění Jana Kopice nastoupil na pravém kraji záložní formace. "Nemám s tím problém. Hlavní je, že hraju, že můžu pomoci týmu. Na všech postech se nějak orientovat umím, umím na nich využít svoje přednosti," podotkl Sýkora.

Liga mistrů v Barceloně

Plzeň počtvrté z šesti zápasů ligové sezony zvítězila o gól a protáhla soutěžní neporazitelnost už na 34 utkání. I při náročném programu zvládá úvod ročníku a vede neúplnou tabulku.

"Určitě je to pro nás povzbuzení. Je to ukázka toho, že každý maká na sto procent. I když rotujeme sestavou, každý se vždy snaží odvést maximum pro tým, nikdo neupřednostňuje sebe. Myslím, že je to na hřišti znát. Musíme v tomhle módu pokračovat, co jen to půjde a nesmíme usnout na vavřínech," má jasno Sýkora.

Ve středu čeká jeho tým úvodní zápas skupiny Ligy mistrů v Barceloně, které odmala fandí. "Těším se hodně. Je pozitivní, že jsme to před Barcelonou zvládli," dodal Sýkora.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články