Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Za napadení fanouška v Budějovicích dal soud prospěšné práce i podmínku

Chování členů bezpečnostní agentury při fotbalové lize v Českých Budějovicích, vyvolalo loni velké pozdvižení. Nyní českobudějovický okresní soud napadení fanouška jabloneckého týmu ocenil i tresty. Dva z obžalovaných dostali prospěšné práce v rozsahu 200 a 250 hodin a třetí muž dostal trest odnětí svobody na půl roku s podmíněným odkladem na 12 měsíců.

Zákrok pořadatelů v Č. Budějovicích proti fanouškovi Jablonce
zdroj: twitter autor: twitter

Pracovníci ostrahy fanouška táhli po zemi, udeřili pěstí do hlavy a vyvedli ze stadionu. Muž se ale podle policistů nezranil, takže policie členy ochranky stíhala jen za výtržnictví.

Soud rozhodl zjednodušeným trestním příkazem, který je tak už pravomocný. ČT to řekla mluvčí soudu Markéta Bartizalová.

Incident se stal loni v dubnu při utkání fotbalové ligy mezi domácím týmem SK Dynamo České Budějovice a FK Jablonec. "V poločase utkání pravděpodobně při snaze uklidnit situaci členové bezpečnostní agentury fyzicky napadli fanouška hostujícího klubu," sdělil už dříve jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Napadený muž vyhledal lékařské ošetření. "Naštěstí mu však nebyla způsobena újma na zdraví," doplnil mluvčí.

Českobudějovický klub po incidentu chování členů bezpečnostní agentury odsoudil a distancoval se od něj. Pořadatelská služba loni po zápase ujistila klub, že členové agentury, kteří na fanouška zaútočili, budou exemplárně potrestáni a firma už s nimi nebude spolupracovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články