Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Zbitý fanoušek Jablonce údajně napadl obsluhu stánku v Českých Budějovicích

Neadekvátnímu zákroku pořadatelské služby Dynama České Budějovice proti fanouškům Jablonce při dubnovém ligovém zápasu, z nichž jednoho členové najaté agentury zbili, podle vedení jihočeského klubu předcházelo agresivní chování hostujících příznivců. Jeden z nich podle záběrů z kamerového systému napadl i obsluhu stánku s občerstvením. Jihočeši zprávu poskytnou disciplinární komisi Ligové fotbalové asociace, která ve čtvrtek s oběma kluby zahájila řízení.

Zákrok pořadatelů v Č. Budějovicích proti fanouškovi Jablonce
zdroj: twitter autor: twitter

Krátce po utkání 28. ligového kola se na sociálních sítích objevil videozáznam, jak jeden z pořadatelů v Českých Budějovicích za tribunou vláčí jabloneckého fanouška po zemi a další do něj několikrát udeří pěstí. Jihočeský klub neadekvátní zásah znovu odsoudil.

"Předně chci vyjádřit lítost a absolutní nesouhlas s počínáním některých členů pořadatelské služby vůči fanouškovi FK Jablonec, a to navzdory tomu, že zákroku členů bezpečnostní agentury předcházelo velmi agresivní chování tohoto fanouška," uvedl předseda představenstva českobudějovického klubu Vladimír Koubek.

Dynamo v tiskové zprávě zveřejnilo detailní chronologický popis chování skupiny sedmi jabloneckých fanoušků. Ti se nejprve neúspěšně pokoušeli dostat na stadion zadarmo a vydávali se za zaměstnance severočeského klubu. Jeden z příznivců v sektoru hostů ve 32. minutě utkání vytrhl sedačku a hodil ji ke hřišti, ale zastavila ji ochranná síť.

Stejný muž o poločasové přestávce zaútočil na obsluhu stánku s občerstvením a pracovníky bezpečnostní agentury. V sektoru hostů byl o chvíli později napaden i hlavní pořadatel Roman Havlíček a policisté. Podle vedení českobudějovického klubu bylo patrně v tento moment natočeno na mobilní telefon video, na kterém jabloneckého fanouška vláčejí ze sektoru mimo stadion a mlátí pěstmi.

"V konkrétním případě fyzického střetnutí člena bezpečnostní agentury s fanouškem FK Jablonec je nutno tento zásah vyhodnotit jako bezprecedentní napadení s použitím síly, na které je nutno pohlížet jako na selhání jedince v jinak funkčním bezpečnostním systému stadionu," uvedl klub.

Pořadatelská služba už dříve vedení Dynama ujistila, že členové agentury, kteří proti fanouškovi takto zasáhli, už pro firmu pracovat nebudou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články