Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Vedení Budějovic otočilo a distancuje se od pořadatelské služby, která zbila fanouška Jablonce

Tvrdý zásah proti skupině fanoušků Jablonce na svém stadionu odsuzuje i vedení fotbalového klubu Českých Budějovic. To se na svém webu distancuje od agresivního chování několika členů pořadatelské firmy PS Patrol v sektoru hostujících vlajkonošů, kteří fyzicky napadli fanoušky FK Jablonec. Případ po zveřejnění videí na sociálních sítích vyšetřuje i disciplinární komise Ligové fotbalové asociace.

Počínání pořadatelů odsoudil i předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek. "Myslím, že incident daleko překračuje rámec kultury českého fotbalu. Navštívil jsem ve své kariéře s fotbalem více než 90 zemí a tohle jsem viděl jen v těch nejhrůznějších. To bylo něco hrůzostrašného," řekl Fousek. "Neznám úplně detaily, které se tam děly, ale reakce pořadatelské služby takhle nemůže vypadat. Teď je to věcí LFA. Mám důvěru v disciplinární komisi, že se s tím vypořádá, jak si tento případ zaslouží," dodal.

Nepřiměřený zásah odnesl jeden z hostujících příznivců, kterých byl v jejich sektoru na tribuně jen hlouček. Ochranka jej vláčela po zemi a její členové mu uštědřili i několik ran pěstí.

Jejich chování bylo v přímém rozporu s hodnotami klubu, jeho pravidly a plněním smlouvy s pořadatelskou službou. SK Dynamo České Budějovice patří mezi tradiční prvoligové fotbalové kluby, má zajištěnou profesionální bezpečnostní službu na každý zápas, kamerový systém na stadionu a postupuje podle manuálu. Nedělní incident se v minulosti nikdy na Střeleckém ostrově nestal, klub se od něj razantně distancuje a na stadion v žádném případě nepatří. SK Dynamo České Budějovice považuje incident za exces a selhání konkrétních jednotlivců, nikoliv systému.

Klub zároveň uvádí na pravou míru, že prohlášení poskytnuté v pondělí dopoledne tiskovým mluvčím Dušanem Mendelem zpravodajskému webu Budějcká Drbna bylo vyřčeno v době, kdy měl klub k dispozici pouze záběry z kamerového systému na Střeleckém ostrově, a nikoliv amatérská videa, která byla zveřejněna až v pondělí odpoledne a potvrdila pochybení pořadatelské firmy PS Patrol. Na základě nově zjištěných informací jsme vyvolali jednání s pořadatelskou firmou PS Patrol a situaci začali intenzivně řešit. 

Osoby, které se tohoto nepřiměřeného zákroku směrem k fanouškům FK Jablonec dopustily, byly propuštěny ze služeb pořadatelské firmy a podle informací klubu jsou ony i celý incident v současné době vyšetřovány Policií České republiky, se kterou klub úzce spolupracuje a poskytuje veškerou potřebnou součinnost. "Vyhodnocujeme všechny dostupné videozáznamy a celou událost prověřujeme," uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Zástupce firmy PS Patrol tvrdí, že firma přijala také opatření a se zaměstnanci, kteří se nechovali profesionálně, to řeší rázně. "Nadále už pro nás pracovat nebudou, nebudou s námi spojovat své jméno a budou exemplárně potrestáni."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články