Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Z jasného zápasu zmar. Sigma po zkratu ztratila vedení 2:0 a s Bohemians padla

Olomouc se nemůže dostat z krize. Proti Bohemians vedla Sigma už 2:0, přesto hosté stihli v poslední půlhodině výsledek otočit. Nejprve snížil Nečas, srovnání zařídil Yusuf a výhru na stranu klokanů převážil Martin Hašek. Pražané se posunuli na šesté místo, Hanáci zůstávají předposlední.

Utkání Sigma Olomouc – Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Prohráli jsme utkání, které se snad ani prohrát nedalo. Jednoznačná dominance první poločas, možná jsme mohli přidat ještě nějakou branku navíc. Druhý poločas jsme ale pykali za naprosto fatální chyby. Teď jsme v pozicích, které nejsou příjemné," zlobil se trenér Olomouce Václav Jílek.

"Přestali jsme úplně hrát, úplně jsme vypadli z tempa, oni potom vystřídali a úplně nás uběhali," prohlásil bek Olomouce Martin Sladký. "Bylo to v přístupu a ne proto, že by nám došly síly. Musíme se v pauze dát dohromady a začít vyhrávat," dodal. "První poločas jsem si říkal, že to je zpátky ta stará Sigma. Ale pak těžko vysvětlit, co se stalo," přidal brankář Miloš Buchta.

Olomouc nastoupila v totožné sestavě jako ve čtvrtek v Seville včetně stoperů Poloma a Kotouče. Bohemians poprvé nasadili posilu Schumachera, do sestavy se vrátil kapitán Jindřišek a v útoku se objevili oba útočníci Juliš a Yusuf.

V prvním poločase měli více ze hry domácí, kterým se v něm povedlo vstřelit dva góly. Ve čtvrté minutě měli domácí první větší šanci, kterou ale brankář Valeš vyrazil na roh. O minutu později po kombinaci v pokutovém území přistrčil Kalvach hezky míč na Plška, který se v zakončení nemýlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Bohemians 1905

V 16. minutě Falta po individuální akci trefil pouze pravou tyč. Ve 20. minutě nařídil hlavní rozhodčí Julínek pokutový kop pro Olomouc za Vaníčkovu ruku při zpracování míče. Po kontrole videa své rozhodnutí potvrdil. K exekuci se postavil Nešpor a ránou k levé tyči zvýšil.

Hosté reagovali stažením Jindřiška, kterého nahradil Martin Hašek. O několik minut později se sám před brankářem ocitl domácí Nešpor, Valeš jeho šanci zneškodnil. Před koncem prvního poločasu měli největší šanci hosté, ale střela Martina Haška skončila na břevně.

"Před utkáním jsme se motivovali, že Olomouc má za sebou náročný program a kdy jindy tu vyhrát, než dnes. Jenže v první půli to byl pravý opak. Byli jsme pomalí jak pohybově, tak myšlením, všude jsme byli výrazně pozdě. Byli jsme v podstatě na ručník," připustil kouč Bohemians Martin Hašek.

Do druhé poloviny utkání vstoupili bojovněji hosté, a tak se výkony na hřišti vyrovnaly. V 56. minutě skončila střela Housky těsně nad. Hostům se zvýšení tlaku vyplatilo, když v 65. minutě našel Yusuf střídajícího Nečase a ten poslal míč do odkryté branky.

Olomouci se kombinačně přestalo dařit a více ze hry tak v druhém poločase měli hosté. V 77. minutě Martin Hašek připravil míč pro Yusufa a bahrajnský útočník střelou z vápna vyrovnal na 2:2. O dvě minuty později nezkušená domácí obrana propadla, Martin Hašek navedl míč z levé strany do pokutového území a tváří v tvář překonal domácího Buchtu a dokonal obrat.

"Dali jsme kontaktní gól a dostali jsme se na koně a Sigma se dostala úplně dolů. Jsme samozřejmě nesmírně šťastní, protože otočit z 0:2 na 3:2, to se mi stalo snad jenom jednou v mé trenérské kariéře. Co mám informaci, tak Bohemce se to povedlo poprvé v historii. Bez Yusufa bychom to dneska nedokázali otočit. Doufám, že v Bohemce vydrží alespoň rok," dodal trenér Hašek.

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:3 (2:0)

Branky: 5. Plšek, 23. Nešpor z pen. - 65. Nečas, 77. Hilál, 79. M. Hašek. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Pochylý. ŽK: Kalvach, Houska, Nešpor - Šmíd. Diváci: 3729.

Olomouc: Buchta - Sladký, Kotouč, Polom, Vepřek - Kalvach - Zahradníček (80. Hála), Plšek, Houska (85. Dvořák), Falta - Nešpor (67. Yunis). Trenér: Jílek.

Bohemians 1905: Valeš - Dostál, Krch, Šmíd, Schumacher - Záviška, Jindřišek (31. M. Hašek ml.), F. Hašek, Vaníček (46. Nečas) - Juliš (64. Reiter), Hilál. Trenér: M. Hašek st.

Ohlasy trenérů:

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Myslím si, že jsme prohráli utkání, které se snad ani prohrát nedalo. Jednoznačná dominance první poločas, možná jsme mohli přidat ještě nějakou branku navíc. Druhý poločas jsme se možná trošku podvědomě stáhli, no a pak jsme pykali za naprosto fatální chyby. Soupeř využil všechny svoje situace. Nutno říct, že jsme jim hodně pomohli svým chováním a obrannou činností. Nakonec je z toho výsledek, který je hodně špatný pro mužstvo v této situaci. Budeme se muset zmobilizovat a najít odpověď. Teď jsme v pozicích, které nejsou příjemné. Vůbec to nebylo o tom, že nám došly síly. Udělali jsme fatální chyby v přechodové fázi soupeře."

Martin Hašek st. (trenér Bohemians): "Zápas, kde se emoce vyměnily, jako když noc vystřídá den. My jsme sem jeli s vědomím toho, že Sigma má za sebou náročný program, cestování a sázeli jsme na to, že pravděpodobně nebudou mít takovou šťávu. Já jsem říkal hráčům kdy jindy tu vyhrát, když ne teď, když má za sebou Sigma tenhle náročný program. A na hřišti se děl úplný opak. Byli jsme pomalí jak pohybově, tak myšlením, všude jsme byli výrazně pozdě. Byli jsme v podstatě na ručník. O poločase jsme se namotivovali a dali jsme tam Nečase, který nám k výsledku taky pomohl. Dali jsme kontaktní gól a dostali jsme se na koně a Sigma se dostala úplně dolů. Kdybychom měli trochu větší kvalitu, mohli jsme přidat i další branky. Jsme samozřejmě nesmírně šťastní, protože otočit z 0:2 na 3:2, to se mi stalo snad jenom jednou v mé trenérské kariéře. Co mám informaci, tak Bohemce se to povedlo poprvé v historii. Bez Yusufa bychom to dneska nedokázali otočit. Doufám, že v Bohemce vydrží alespoň rok. Věříme, že čas ještě bude pracovat pro nás a že mužstvo bude lepší a lepší."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články