Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vůch: Za výhru jsme Teplicím slíbili prase

Liberec – Fotbalisté Liberce porazili v ligovém duelu Teplice 2:0 a na výhře se podíleli dva hráči, kteří v minulosti oblékali právě žlutý dres. Záložníci Egon Vůch a Radim Breite za to svým bývalým spoluhráčům slíbili prase.

Martin Fillo a Egon Vůch
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Slíbili jsme, že když vyhrajeme, dáme něco do kabiny, nějaké občerstvení. Nějaké prase nebo něco," řekl Vůch. "Ale kdybych dneska střílel celý den, nebo měl celý den šance, gól bych nedal. Měl jsem tam dva voleje. Já bych dneska šanci neproměnil, naštěstí je nás tam jedenáct na hřišti a dali jiní," dodal pětadvacetiletý záložník.

K vedoucí trefě v 56. minutě pomohl přihrávkou, kterou nabil Zdeňku Folprechtovi ke střele z hranice vápna. "Když se to ke mně odrazí, každý asi čeká nějaké parádičky, ale byl jsem zády k brance a viděl jsem, že Zdeněk to má líp. Tak jsem mu to připravil, trefil to nejlíp, jak mohl. Vyřešili jsme tu situaci dobře," podotkl Vůch.

Hned za čtyři minuty přidal pojišťující trefu Breite, který využil zaváhání v teplické obraně a pohotově doklepl míč do sítě. "Popravdě ani moc nevím, jak se to seběhlo. Já tam prostě naběhl a dal to do brány," řekl ke své první trefě v ligové sezoně Breite, který do Liberce přišel z Teplic v polovině minulého ročníku.

Gól proti bývalému klubu ale nijak prestižně nebral. "Vůbec bych to k tomu nepřirovnával. Soustředil jsem se jako na každý jiný zápas," konstatoval. Ani nepřemýšlel nad tím, že by z respektu k někdejšímu působišti neslavil. "Hrál jsem v Teplicích jako odchovanec, ale myslím, že jsem zase nebyl v áčku takovou dobu. Takže nebyl velký důvod k tomu, abych ho neměl slavit," dodal sedmadvacetiletý záložník.

Trpišovský má srdce v Liberci

Liberečtí se před zápasem nijak nenechali rozhodit zprávami o možném odchodu trenéra Jindřicha Trpišovského do Sparty. Vůch má ke kouči Slovanu blízko. "Je fakt, že si někdy voláme i v noci, ale že by se mnou řešil tuhle situaci, to asi ne. Je to spíš věc, kterou si nejdřív musí vyřešit trenér sám," řekl Vůch.

"Není to pro něj asi příjemné, myslím, že srdce tady v Liberci má. Kdokoliv by dostal nabídku ze Sparty, na zvážení to je. Nemusí se to třeba už nikdy opakovat. Chápeme všichni, že to nějakým způsobem řeší. Jak to dopadne, je na trenérovi. Přejeme mu všechno nej, ať zůstane, nebo půjde. Máme ho rádi a my ho chceme," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články