Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Liberec rozhodl proti Teplicím po změně stran a připsal si druhou výhru

Liberec – Po dvou prohrách v řadě a pádu k místům zajišťující sestup fotbalisté Liberce zabrali. Severočeši na domácím hřišti zdolali Teplice 2:0 a dočkali se teprve druhé výhry v letošní ligové sezoně. Zisk tří bodů pro ně znamenal posun na třináctou pozici. Naopak Teplice potřetí za sebou prohrály a na jedenácté příčce mají jen o bod více než Liberec.

Radost fotbalistů Liberce po gólu v síti Teplic
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Oproti čtvrtečnímu prohranému utkání Evropské ligy s PAOK Soluň nastoupil Liberec s dvěma změnami v sestavě. Bartošák začal jen na lavičce, Latka dokonce nebyl ani na střídačce a místo nich hráli Karafiát a poprvé nová posila Slovanu útočník Markovič.

Liberec, který kvůli karanténě nehrál minulé kolo v Karviné, byl celou první půli aktivnější. V osmé minutě zůstal sám před hostujícím Grigarem Komličenko, ale nezpracoval míč. Za čtyři minuty mohli jít z ojedinělé akce do vedení hosté. Po brejku se protlačil ke střele Fillo a domácí zachránilo břevno.

Jinak ale hrozil hlavně Liberec. Ve 28. minutě Grigar nejistě vyrazil centr před sebe, chybu však napravil a Komličenkovu gólovou šanci zlikvidoval. Už v nastavení první půle zahrával přímý kop Karafiát a hostující gólman ho s přispěním břevna vytáhl na roh.

Slovan pokračoval v tlaku i po pauze. Po Breiteho centru pálil Vůch a Teplice znovu podržel Grigar. V 56. minutě už domácí vedli. Komličenko poslal přízemní centr z pravé strany do vápna, Vůch přiťukl na hranici šestnáctky osamocenému Folprechtovi a ten propálil Grigara.

Za čtyři minuty Liberec zvýšil. Tentokrát z pravé strany centroval Coufal, Breite využil špatné domluvy Grigara s obráncem a pohotově zblízka propasíroval míč za čáru. Domácí záložník se trefil proti týmu, z kterého do Liberce přišel.

V 71. minutě mohl přidat třetí gól Bartl, jeho pokus z přímého kopu k tyči ale výborně vytáhl Grigar. Neprosadil se ani Coufal a nakonec ještě mohly Teplice závěr zdramatizovat. Dúbravka ale v 84. minutě vychytal Kučeru i Filla.

Slovan Liberec - FK Teplice 2:0 (0:0)

Branky: 56. Folprecht, 60. Breite. Rozhodčí: Ardeleánu - Pelikán, Boček. ŽK: Hovorka - Kodeš, Červenka, Kučera, Vondrášek. Diváci: 2936.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Karafiát, Sýkora - Bartl (79. Súkenník), Breite, Folprecht, Vůch - Komličenko (85. Baroš), Markovič (67. Ševčík). Trenér: Trpišovský.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Urma - Ljevakovič - Fillo, Kodeš (61. Potočný), Kučera, Hora (87. Kukec) - Vaněček (67. Červenka). Trenér: Šmejkal.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Pro nás jsou to zlaté body ze všech pohledů. Chtěli jsme doma konečně vyhrát a udělat pro to vše, což se nám povedlo. Od první minuty jsme byli lepším týmem a v utkání dominovali. Musím poděkovat hráčům, jak se v tomhle týdnu po té těžké situaci a viróze prezentovali. Mužstvo stejně jako ve čtvrtek odvedlo výborný výkon a dnes to bylo korunované vítězstvím. Od první minuty jsme si vytvářeli šance. Přežili jsme ve 13. minutě těžkou chvíli, kdy Fillo trefil břevno, ale myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Přiblížili jsme se výkonům, které jsme předváděli loni, a k tomu, jak by Slovan měl hrát. Dobře se na to dívalo. Byl to náš nejlepší výkon v ligové sezoně."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Soupeř vyhrál zcela zaslouženě. Liberec byl daleko fotbalovější než my, my byli bez sebevědomí. Měli jsme málo odvahy, Liberec byl daleko odvážnější. Dostali jsme se do hry až za stavu 0:2, kdy to z nás trochu spadlo. Vytvořili jsme si nějaké situace, ale bohužel jsme utkání nedokázali zdramatizovat. Oproti zápasu s Plzní jsme hráli daleko méně odvážně a sebevědomě, to byla hlavní příčina dnešního výkonu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články