Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ve skupině o Evropu se rozhodne o finalistech. Zužitkují Bohemians famózní formu?

V posledních osmi střetnutích sedmkrát vyhráli včetně úvodního zápasu play-off na Slovácku 2:1. V odvetě mohou fotbalisté Bohemians 1905 stvrdit postup, o který usilují také České Budějovice a Mladá Boleslav. Blíže má k němu klub z města automobilů po vítězství 2:1, ale Dynamo nebude doma rozhodně bez šancí. Ve skupině o titul vyzve pátý Liberec šestou Ostravu. Přímý přenos utkání Bohemians 1905 - Slovácko sledujte od 17:00 na ČT sport.

Fotbalisté Bohemians 1905 se radují z gólu v síti Slovácka
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Výsledek, který jsme si z Uherského Hradiště přivezli, je skvělý. Ještě to ale vůbec nic neznamená a čeká nás velmi těžká odveta," řekl asistent trenéra "klokanů" Erich Brabec. 

Pokud chce Slovácko, jež po koronavirové pauze zvítězilo jen jedinkrát, pomýšlet na postup, musí v Ďolíčku minimálně dvakrát skórovat. "Určitě neočekávám, že bude hrát od začátku vabank. Pevně věřím, že i tento zápas zvládneme a nebude to náš poslední v sezoně," dodal Brabec.

"Jedeme na odvetu v nepříznivé situaci, ale to neznamená, že se vzdáváme. Naopak. Budeme bojovat tak, aby nám sezona ještě neskončila. V předchozích neúspěšných duelech jsme v mnoha fázích nepředváděli špatný výkon. Jedeme odhodláni odčinit poslední špatné výsledky a tři porážky doma," prohlásil kouč Slovácka Martin Svědík.

Předpokládané sestavy:

Bohemians 1905: Valeš - Dostál, Köstl, Hůlka, Bartek - Hronek, Jindřišek, Ljovin, Vacek, Vodháněl - Nečas.
Slovácko: Porcal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Daníček, Havlík - Kalabiška, Dvořák, Navrátil - Zajíc.

Mladá Boleslav v úvodním střetnutí s Českými Budějovicemi brzy prohrávala, ale výsledek dokázala otočit. "Chceme potvrdit postup do finále aktivní hrou, nikoli bráněním těsného náskoku. To by byla smrt. Nechceme to a ani to neumíme," uvedl mladoboleslavský trenér Jozef Weber, jehož tým loni skupinu o Evropu opanoval.

Pro nováčka nejvyšší soutěže však postup do finále představuje obrovskou motivaci. "Samozřejmě nás mrzí, že jsme první zápas nedotáhli alespoň do remízy, když jsme vedli. Jsme teprve v poločase, série je pořád otevřená. Uděláme všechno pro to, abychom ji doma zvládli otočit," burcoval kouč Dynama David Horejš.

Předpokládané sestavy:

České Budějovice: Křížek - Čolič, Havel, Talověrov, Novák - Čavoš, Javorek - Mészáros, Šulc, Mršič - Schranz.
Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Jakub Klíma, Tatajev, Zelený - Janošek, Túlio - Ladra, Budínský, Fulnek - Jiří Klíma.

Liberec ve středu neudržel vedení, v závěru inkasoval a remizoval v Jablonci 1:1. Kvůli karetnímu trestu navíc kouč Pavel Hoftych nebude moci proti Baníku, s nímž se utkal v závěrečném kole základní části, nasadit produktivní duo Tomáš Malinský - Alexandru Baluta.  

Ostrava prohrála se Spartou 2:3, a pokud si chce udržet naději na účast v pohárové Evropě, musí U Nisy zvítězit. Karetní trest ovšem nepustí na hřiště nejlepšího střelce klubu Nemanju Kuzmanoviče. Ve zmíněném 30. kole skončilo měření sil nerozhodně 0:0.

"Baník prohrál na Spartě jen smolně. Oproti nedávnému duelu u nás jsme teď více oslabení my, ale připravovali jsme se, jak Malinského s Balutou nahradit. Ostravě sice bude chybět Kuzmanovič, na druhou stranu se na Letné chytil náš bývalý hráč Roman Potočný. Doufám, že ho eliminujeme jako minule," řekl asistent libereckého trenéra Miroslav Holeňák.

"Zápas je hodně důležitý. Výhrou si chceme stoprocentně zajistit minimálně páté místo a pošilháváme ještě výš," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Baník Ostrava

"V Liberci to pro nás bude zrcadlo, na co opravdu máme. Jestliže chceme někam výše, musíme zvládnout střetnutí se Slovanem a Jabloncem. Liberec hraje spíše z bloku, nechá soupeře hrát a čeká na chyby, z nichž jde do rychlých protiútoků. V Jablonci byl první poločas lepší a vedl, ale pak se to otočilo. Proti nám jim mohou chybět dva hráči, kteří jsou pro ně velmi důležití," připomněl ostravský kouč Luboš Kozel.

Předpokládané sestavy:

Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Pešek, Alibekov (Michal), Hromada, Mara, Zeman - Kuchta.
Ostrava: Laštůvka - Reiter, Procházka, Svozil, Stronati, Fleišman - Potočný, Jánoš, Jirásek, Lalkovič - Šašinka.

Na stadionech stále může být kvůli opatřením proti šíření nového koronaviru maximálně 5000 osob včetně všech aktérů utkání.

Harmonogram sobotních utkání:

Skupina o titul:
20:00 Liberec - Ostrava 

Skupina o Evropu:
15:00 České Budějovice - Mladá Boleslav
17:30 Bohemians 1905 - České Budějovice (ČT sport)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články