Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

BLOG: Ligu vyhrála červenobílá fotbalová síla, ale konkurence nespí

Je rozhodnuto. Slavia potvrdila vládu nad českým fotbalem, když svého jediného konkurenta z Plzně porazila v rozhodujícím zápase tváří v tvář. Červenobílá parta sice začala po koronavirové pauze rozpačitě, zatímco Viktoria s novým koučem Adrianem Gulou dostala drajv a šel z ní strach. Jenže Jindřich Trpišovský a slávistický tým to dokázali i v nejtěžších chvílích ustát a nutno dodat, že s noblesou. Na nic nečekali, žádný parking pro autobusy - vlétli na soupeře a hráli fotbal.

Fotbalisté Slavie slaví titul
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Koronavirová pauza nám po odchodech hráčů pomohla," konstatoval Trpišovský po rozhodujícím zápase, v němž jeho hráči porazili Plzeň 1:0. Dodal, že nahradit osm fotbalistů základní sestavy není snadné. A o tom není třeba pochybovat, zvlášť u Tomáše Součka to bylo hodně složité.

Jeho tým sice málem přišel o šestnáctibodový náskok, ale ani pod tlakem zodpovědnosti neztratil celek z Edenu radost ze hry a nevsadil na jistotu. I když možná vsadil, ale v tom smyslu, že dobrý fotbal a sebevědomí zákonitě úspěch přinesou. A vyšlo to – tři kola před koncem soutěže má už nedostižný devítibodový náskok.

Slavia se hnala do útoku, i když v něm to přece jen pořád není úplně ono, protože konkurz na kanonýra po odchodu Součka se Škodou pořád nikdo v týmu nevyhrál. Ale ta parta drží pohromadě a nikoho asi nenapadne, že by tenhle celek obhájil titul nezaslouženě.

"Potvrdili jsme, že jsme nejlepší," konstatoval v euforii po výhře nad Plzní kapitán Jan Bořil oprávněně.

Nervy musely pracovat, protože kdyby Plzeň, poučená z minulého utkání na Slavii, vyhrála, měla by sice pořád ztrátu, ale Slavii ještě čeká Sparta a bylo by to hodně dramatické. Jenže nebylo a není. Slavia v přímé konfrontaci s největším konkurentem ukázala, že její fotbal je přece jen o trochu výš. Rozhodně je stále nebezpečnější, a protože se hraje na góly, tak i účinnější. A to i přesto, že víra ve Stanislava Tecla na hrotu útoku je asi jediné, co trenéru Trpišovskému pořád nevychází tak, jak si asi představoval. Ale vzhledem k tomu, že jinak své představy dokáže výborně realizovat, nedivil bych se, kdyby se mu i tuhle vizi v nové sezoně podařilo naplnit.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Souboj Trpišovský vs. Gula zatím vyznívá lépe pro kouče Slavie, ale jeho slovenský konkurent se rozhodně nevzdává. "Nemyslím si, že Slavia je nedostižitelná," řekl sympaťák, s nímž rozhovory po utkání jsou balzámem na přístup bývalého kouče Vrby, jehož odborné kvality jsou stejně nepopiratelné jako jeho ješitnost. Gula dodává, že chce dál hrát otevřený fotbal doma i venku, a to je filozofie, která dělá z fotbalu světový fenomén. Aneb: Tak to má být, tak je to správně.

Je vymalováno. Slavia slaví zasloužený triumf a konkurence má dál na čem pracovat. A že se o to snaží, je zřejmé kromě Plzně konečně také z reinkarnované Sparty, která pod trenérem Václavem Kotalem ukázala, jak se dá udělat z nouze ctnost. Bude zajímavé, jestli potvrdí růst formy v Plzni i na Slavii. Pořád je na co se těšit. A hlavní, co tahle sezona přinesla, je, že se Slavií opět vyhrál i fotbal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články