Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tvrdá rána po výhře v Plzni. Hovorka si vážně poranil koleno a sezona pro něj skončila

Za výhru v Plzni zaplatili velkou cenu. Fotbalisté Slavie se budou muset šest až osm měsíců obejít bez opory zadních řad Davida Hovorky. Stoper sešívaných si během utkání poranil koleno a magnetická rezonance ukázala, že má přetržený přední zkřížený vaz. Šestadvacetiletý reprezentant se hned v úterý podrobí operaci.

David Hovorka je odvážený během zápasu s Plzní
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Hovorka se od svého letního příchodu stal klíčovou postavou obrany a výkony jak v domácí soutěži, tak i Lize mistrů, kde si výborně vedl proti hvězdám v čele s Lionelem Messim, budily velkou pozornost. Začalo se i mluvit i o potenciálním přestupu, jenže z toho nyní najisto sešlo.

Šestadvacetilý hráč si totiž vážně poranil koleno v 56. minutě utkání s Plzní, když se snažil získat míč a špatně dopadl.

"David Hovorka hned po zápase zamířil na vyšetření do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, kde pod dohledem klubového lékaře Petra Krejčího mladšího absolvoval všechna vyšetření. Ta bohužel potvrdila nejhorší možnou variantu – přetržený přední zkřížený vaz v koleni," řekl mluvčí sešívaných Michal Býček.

"Doba rekonvalescence bude bohužel dlouhá. Davidovi přejeme co nejvíce zdraví a hodně štěstí. Celý klub při něm stojí a uděláme maximum pro jeho návrat na hřiště," dodal.

Hovorka má s tímto zraněním zkušenosti. V listopadu 2016 musel na operaci zkříženého vazu po utkání Evropské ligy proti Fiorentině v dresu Liberce. I tehdy ho jako trenér vedl Jindřich Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články