Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Devět bodů náskok? Už si to můžeme pokazit jen sami, řekl střelec Hušbauer po výhře nad Plzní

V závěru první půle se po zmatku ve vápně nijak nerozpakoval a napálil míč do sítě Plzně. A právě trefa Josefa Hušbauera byla nakonec ve šlágru 14. kola první ligy i vítězná. Slavia si domů odvezla výhru 1:0 a v čele tabulky má už náskok devíti bodů. Devětadvacetiletý záložník uznal, že obhajobu titulu si teď Pražané mohou pokazit už jen sami.

Slávista Josef Hušbauer se raduje z gólu v síti Plzně
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slavisté se ve Štruncových sadech dočkali první ligové výhry od května 2013 a po sérii pěti porážek. "Jsme všichni rádi, že jsme konečně uhráli vítězství po těch letech, co se nám tady nedařilo, a máme devět bodů náskok," řekl Hušbauer.

"Je to velký rozdíl a víme, že jenom sami si to můžeme pokazit. Ale je tu už velký náskok a byla by škoda to nějak zbytečně ztratit, takže budeme hrát furt stejně," doplnil dvacetinásobný reprezentant.

Uznal, že favorizovaná Slavia nepodala v Plzni úplně dominantní výkon. "Nebyl to náš zápas, tady se nám hraje velmi těžce a bylo to vidět. Plzeň hrála dobře, měla dobrý začátek i nějaké šance. My až kolem 30. minuty začali trošku držet balon, ale furt to bylo málo. Ke konci první půle jsme tam měli nějakou standardku a pak ten gól. Druhá půle už byla takový boj a spíš se čekalo, jestli dáme nějaký gól z brejku nebo oni po nějaké standardce," uvedl Hušbauer.

Šlágr rozhodl v páté minutě nastavení prvního poločasu, kdy po závaru zblízka dorazil míč do branky. "Bavili jsme se o tom s Tomášem Součkem, který to měl na hlavě a už měl dát gól, ale trefil Aleše Hrušku. Pak se to tam nějak odráželo a já už to měl jednoduché," popsal situaci bývalý hráč Sparty, Ostravy, Příbrami, Žižkova nebo italského Cagliari.

Pátou brankou v ligové sezoně dotáhl v týmové tabulce střelců Tomáše Součka. "Gólově je to pro mě velmi dobrý podzim. Jsem rád, že jsem hlavně týmu pomohl gólově. Určitě herní stránka nebyla ideální, ale počítá se gól a výhra," konstatoval Hušbauer. "My se snažíme hrát jako tým a bojovat jeden za druhého. To se, myslím, dneska vyplatilo," dodal slávistický středopolař.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského se představili v Plzni jen čtyři dny po náročném duelu se slavnou Barcelonou ve skupině Lize mistrů, které doma po boji podlehli 1:2. "Myslím, že ke konci už kluci, co hráli s Barcelonou, toho měli plné zuby. Byla škoda, že jsme nedali nějaký gól z brejku a víc jsme se neuklidnili," řekl Hušbauer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články