Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Byla to bitva a štěstí stálo zaslouženě při nás, řekl Trpišovský. Plzeň z boje o titul neodepisuje

Nebál se uznat, že při jeho svěřencích stálo ve šlágru v Plzni i štěstí. Podle kouče Slavie Jindřicha Trpišovského to ale bylo štěstí zasloužené. Po výhře 1:0 Pražané vedou tabulku už o devět bodů, jejich trenér ale soutěž zdaleka nepovažuje za rozhodnutou a myslí si, že Viktoria ještě neřekla poslední slovo.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Je příjemné vést po 14 kolech o devět bodů, je to dobrý vstup do ligy. Tím spíš, že bojujeme v Evropě. Navíc máme za sebou o dva zápasy venku více než doma a máme za sebou venkovní zápasy na Spartě i v Plzni. To je příjemné, ale je to jen vstup do ligy," řekl Trpišovský.

Další průběh sezony podle něj ještě může ovlivnit řada faktorů. "Je před námi ještě 16 zápasů základní části, ještě víc než odehraných. Náskok vypadá dobře, ale pak stačí jedna série, nějaké zranění. Myslím, že Plzeň před dvěma lety vedla asi o 14 bodů a pak to čtyři kola před koncem bylo o čtyři," podotkl Trpišovský.

"Myslím, že Plzeň nebude ztrácet body. Řekl bych, že se v poslední době hodně zlepšili. Ustálili sestavu, Brabec, Kalvach se začlenili. Jejich výkony jsou za poslední měsíc velice dobré. Plzeň má fantastického trenéra, dobré hráče. Určitě nás ještě hodně potrápí. Navíc my hrajeme Evropu, máme víc zápasů, může dojít k nějakým personálním změnám. Určitě udělají vše pro to, aby nás proháněli, co nejvíc to půjde," dodal Trpišovský.

Souček a Hovorka do nemocnice

Šlágr v Plzni rozhodl v páté minutě nastavení první půle Josef Hušbauer. "Do zápasu jsme nevstoupili dobře, Plzeň byla prvních 15 minut výrazně lepší. Pak jsme se trochu zlepšili a v nastavení první půle jsme dali gól. Takováhle utkání jsou z 95 procent o prvním gólu, ty týmy už to pak většinou dohrají. Byla to velká fotbalová bitva, Plzeň hrála jako vždy doma skvěle. Sportovní štěstí, které jsme neměli v minulých zápasech, se tentokrát přiklonilo na naši stranu. Ale zasloužili jsme si ho," mínil Trpišovský.

V průběhu druhé půle musel vystřídat kvůli zranění stopera Davida Hovorku. "Jel do nemocnice na rezonanci. Po souboji dostal úder na koleno, doufejme, že to bude jenom podvrtnuté, chytřejší budeme až po kontrole," uvedl Trpišovský.

Do nemocnice na vyšetření zamířil i klíčový záložník Tomáš Souček. "V první půli cítil bolest v koleni, hned jsme to konzultovali, čekali jsme kvůli němu se střídáními. Dostal úder v souboji, nakonec jsme se ale domluvili, že to dohrajeme i přes bolest. Nic vážného to snad nebude, hodně ho to ale v závěru utkání limitovalo v pohybu," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články