Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tři odložené prvoligové zápasy mají nový termín, hrát se bude 13. prosince

Tři zápasy 17. kola první fotbalové ligy, které byly přeloženy kvůli vydatnému sněžení a nezpůsobilému trávníku, se dohrají v náhradním termínu ve středu 13. prosince. Jedná se o duely Bohemians 1905 – Liberec, České Budějovice – Hradec Králové a Mladá Boleslav – Karviná. Rozhodla o tom Ligová fotbalová asociace (LFA). Už v sobotu získal náhradní termín zápas mezi Jabloncem a Teplicemi, který bude mít výkop 6. prosince v 17 hodin.

Zasněžený stadion v Jablonci
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Utkání Českých Budějovic s Hradcem Králové a Mladé Boleslavi s Karvinou začnou v 17:00, duel Bohemians 1905 s Libercem bude mít v pražském Ďolíčku výkop o hodinu později.

Kvůli sněhové kalamitě bylo odloženo šest z osmi zápasů víkendového 17. kola nejvyšší soutěže. Odehrály se pouze sobotní duel mezi Olomoucí a Slováckem (1:1) a nedělní utkání Pardubic s pražskou Spartou (1:2).

O tom, kdy se dohrají zbývající utkání Ostrava – Plzeň a Zlín – Slavia Praha, zatím LFA neinformovala.

Otázku odložených zápasů včetně výměny názorů mezi šéfem Slavie Jaroslavem Tvrdíkem a Ligovou fotbalovou asociací probíral Fotbal fokus podcast:

Duel Jablonce s Teplicemi se měl původně odehrát v sobotu, jako jeden z šesti duelů 17. kola byl ale odložen. "Pokračuje čištění okolí hřiště a zázemí pro diváky. Musíme doufat, že nám bude přát počasí a nebude další sněžení, které by nám přípravu stadionu mohlo zkomplikovat," uvedl mluvčí jabloneckého klubu Martin Bergman.

Vedle utkání Jablonec – Teplice se bude dohrávat také odložené utkání 6. kola Mladá Boleslav – Plzeň. Duel se v původním srpnovém termínu neodehrál kvůli účasti Viktorie v závěrečném 4. předkole Evropské konferenční ligy.

Viktoria neprohrála v lize se Středočechy už sedm zápasů, ale aktuálně v nejvyšší soutěži zvítězila v jediném z posledních pěti utkání. Oba celky mají 26 bodů, Plzeň je pátá, Mladá Boleslav šestá. "Uvědomujeme si sílu soupeře, ale domácí zápas chceme zvládnout. Věřím, že hřiště bude skvěle připravené a nehrozí již žádná sněhová kalamita," řekl trenér Mladé Boleslavi Marek Kulič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články