Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

BLOG: LFA sněhovou nadílku bedlivě sleduje, situace je nadmíru výtečná

Už nejméně týden dopředu bylo jasné, že se na Česko žene velká sněhová nadílka – a taky že přišla. Ještě v pátek Ligová fotbalová asociace odložila první zápas Českých Budějovic s Hradcem Králové, načež začaly plánované špíly padat jako hrušky. Rozhovor s šéfem Slavie Jaroslavem Tvrdíkem k odloženému utkání Zlín – Slavia nabídne ČT sport v neděli od 22:15 v pořadu Dohráno.

Zasněžený fotbalový stadion v Jablonci nad Nisou
zdroj: ČTK

Důvod? Nezpůsobilá hrací plocha. Potud v pořádku. LFA ale klidně mohla rovnou odložit celé ligové kolo, protože člověk opravdu nemusel být Nostradamus, aby dohlédl, že sněžit zkrátka bude po celé republice.

Delegát v Olomouci tomu ovšem chtěl jinak, a tak se hrálo za podmínek, které normálnímu fotbalu nebyly důstojné. Domácí záložník Jan Navrátil se zranil ještě při rozcvičce, své si k tomu řekli jak trenér Sigmy Václav Jílek, tak i kouč soupeře ze Slovácka Martin Svědík.

"Tím, že se hrálo, jsme ohrozili zdraví hráčů a zároveň zničili hřiště. Mrzí mě, že někdo něco takového vůbec dopustí. Ti, kteří o tom rozhodli, by se měli zamyslet," nebral si servítky Svědík.

Jílek se o fotbale jako takovém ani bavit příliš nechtěl. "Byly to spíš takové dětské hrátky na sněhu. Nerozumím tomu, že kompetentní osoby nezhodnotí tento terén i s ohledem na předpověď počasí za nezpůsobilý. Všichni diváci by měli dostat metál. Děláme všechno pro to, abychom je vyháněli z ochozů."

Je nám líto, video expirovalo.
Přívaly sněhu znemožnily fotbalová utkání

Ještě k daleko pozoruhodnější situaci ovšem došlo ve Zlíně. Nebo spíš nedošlo.

Bylo evidentní, že v baťovském městě sněžit přes noc nepřestane a podmínky dobré nebudou. Přesto LFA trvala na svém, když Jaroslavu Tvrdíkovi v sobotu zpupně veřejně argumentovala, že vedení Slavie o odklad utkání nepožádali oficiální cestou.

Žádnou oficiální žádost LFA však nepotřebuje. "A ani to formálně neexistuje," napsal ředitel komunikace Jakub Splavec.

A tak se stalo, co se stalo.

Slavia se jak pitomá kodrcala do Zlína přes půl republiky v době, kdy policie doporučovala nevyjíždět, aby se o den později, tedy v neděli, dozvěděla naprosto očekávatelnou, ale přesto šokantní informaci: hřiště na Letné je nezpůsobilé, hrát se nebude.

Stadion Letná FC Zlín
zdroj: Twitter Fc Zlín

Tady se sluší připomenout onen sobotní výkřik: "LFA v posledních dnech kvůli počasí detailně a pečlivě sleduje dění na všech stadionech a Zlín není výjimkou. Současný stav hrací plochy je na Letné vyhovující k odehrání zápasu se Slavií a dle předpovědi počasí by se na tom nic měnit nemělo ani v neděli. Do startu utkání navíc zůstává více než den."

Vtipné je, že utkání Plzně v Ostravě bylo odloženo právě již o ten den. Takže u Baníku to šlo, kdežto u Slavie nikoli? Kde je chyba?

Vůbec se nedivím naštvání pánů Tvrdíka a spol., kteří mají v úmyslu zcela logicky volat v únoru po změně ve vedení asociace. Ta má teď totiž z ostudy kabát a je vůbec otázkou, zda by z takového nekompetentního lapsu neměla sama vyvodit důsledky.

PS: Snad se nikdo nezraní v Pardubicích, kde dělali, co mohli, aby se proti Spartě hrálo. Nechci si představit, co by nastalo, kdyby někdo z letenských fotbalistů přišel k újmě před důležitou bitvou s Limassolem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články