Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Teplice v atraktivním duelu zdolaly Jihlavu a jsou nejofenzivnějším týmem ligy

Teplice – Zápas plný šancí na obou stranách byl k vidění na teplických Stínadlech. Domácí žlutomodří si v něm nakonec poradili s Jihlavou 3:1 a s deseti góly jsou zatím nejofenzivnějším týmem první ligy. O vítězství Teplic rozhodly dvě trefy Jana Rezka a proměněná penalta Martina Filla, na druhé straně snižoval po pěkném individuálním průniku Jiří Klíma. Jihlava je tak s jedním bodem z pěti zápasů předposlední.

Slavící fotbalisté Teplic
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

V prvním poločase Na Stínadlech se hrálo v nevýrazném tempu a za zmínku stály jen dvě situace. Už ve čtvrté minutě hlavičkoval jihlavský Dvořák do tyče, pak si ale fanoušci na další vzrušení museli počkat až do 34. minuty. A hned z toho byl gól Teplic, když se po Krobově centru trefil přesně hlavou Rezek.

Úvod druhého poločasu byl přesným opakem nudy z prvního dějství. V 51. minutě zahrál hostující Krejčí ve vápně rukou a Fillo z penalty poslal Teplice do dvoubrankového vedení. Jenže Jihlava mohla během čtyř minuty srovnat. V 54. minutě totiž po individuální akci snížil střídající Klíma a chvíli po něm střílel z vápna těsně nad Dvořák.

Blízko vyrovnání byl v 78. minutě střídající Fulnek, ale jeho ránu vyrazil domácí gólman Grigar na roh. Na druhé straně mohl jen o pár okamžiků později přidat pojistku Vaněček, jenže nejlepší střelec Teplic hlavičkoval po Rezkově centru pouze do tyče.

Severočeši se přece jen třetí branky dočkali. Rezek nejprve v 83. minutě neuspěl s pohotovou střelou, ale minutu před koncem ho našel na vápně Fillo a bývalý reprezentant zamířil z voleje přesně k pravé tyči. Útočník, který se v létě vrátil do Teplic po 13 letech, tak v posledních dvou kolech dal tři góly.

Teplice mají po čtyřech kolech na pátém místě tabulky na kontě osm bodů, když prohrály jen v prvním kole se Slavií. Poté porazily Duklu a remizovaly s Jabloncem a Ostravou. Jihlava zatím získala jediný bod za remízu se Slováckem a patří jí předposlední místo před Mladou Boleslaví.

FK Teplice - Vysočina Jihlava 3:1 (1:0)

Branky: 34. a 89. Rezek, 51. Fillo z pen. - 54. Klíma. Rozhodčí: Machálek - Wilczek, Vít. ŽK: Trubač, Ljevakovič - Hronek, Krejčí, Rosa. Diváci: 4652.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Šušnjar, Král, Krob - Fillo, Ljevakovič, Rezek (90. Červenka), Kučera, Trubač (73. Vošahlík) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Jihlava: Rakovan - Nový, Krejčí, Rosa, Keresteš (73. Tlustý) - Hronek, Zoubele, Ikaunieks (46. Klíma), Vaculík, Novotný (57. Fulnek) - Dvořák. Trenér: Kopecký. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy