Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Sparta ztroskotala na poslední Zbrojovce, Slavia a Plzeň doma nadělovaly

Praha – Sparťanská revoluce stále nezafungovala pozitivním směrem pro letenský klub. Pražané po katastrofálním výkonu padli na půdě Zbrojovky 0:2 a na vedoucí Plzeň, jež nezaváhala s Baníkem, ztrácí už sedm bodů. Nedaří se ani Mladé Boleslavi, kterou převálcovala Slavia 4:0. Naopak velmi dobrý vstup do sezony zažívá Liberec. Tentokrát zvítězil v Karviné 1:0 a dělí se o druhou příčku s olomouckou Sigmou. Ta remizovala na půdě Slovácka 0:0.

Utkání Plzeň–Ostrava
zdroj: ČTK/Chaloupka Miroslav

Zbrojovka Brno – Sparta Praha 2:0

S prvním vítězstvím v sezoně otálela Zbrojovka až do pátého kola, úvodní letošní výhra je ale pro Brno přesto mimořádně sladká. Doposud poslední tým prvoligové tabulky dokázal po vyhazovu trenéra Habance zvítězit nad Spartou 2:0. Letenští si po příšerném výkonu, kdy si vypracovali první smysluplnou šanci až osm minut před koncem, připsali první ligovou porážku v sezoně. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/359971-on-line-zbrojovka-chce-napravit-mizerny-start-a-vyzyva-spartu)

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava

Po postupu do základní skupiny Evropské ligy se fotbalisté Viktorie Plzeň vrátili do kolotoče nejvyšší soutěže vítězstvím 3:0 nad Baníkem Ostrava. Svěřenci trenéra Pavla Vrby jsou proto nadále stoprocentní a vévodí tabulce s náskokem 4 bodů před mistrovskou Slavií. Do střelecké listiny se tentokrát zapsalo střídající duo Limberský – Kolář a gól zaznamenal také kanonýr Krmenčík.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/360037-stridajici-matadori-zajistili-plzni-skalp-baniku-viktoria-vyhrala-3-0/)

Je nám líto, video expirovalo.
Kučera: Chtěli jsme něco urvat, ale bohužel jsem dostali tři góly

Karviná – Liberec 0:1

Důležitou výhru na půdě Karviné, odkud se loni body dolovaly obtížně, vybojoval Liberec. Slovan v prvním poločase nebyl lepším týmem, v druhé půli ale zabral a trefou Coufala devět minut před koncem zápasu zvítězil 1:0. Severočeši tak mají na svém kontě už deset bodů, Karviná naopak počtvrté v řadě nezvítězila.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/359973-karvina-liberec)

Jablonec Zlín 2:0

Třetí zápas venku a ani potřetí nedokázali fotbalisté Zlína vybojovat bod ani vstřelit gól. A to i kvůli tomu, že Lukáš Železník hned v první minutě předvedl minelu, jaká se jen tak nevidí. Jablonec přitom dokázal odpovědět góly Stanislava Tecla a Ondřeje Mihálika a zvítězil 2:0. Zlín ještě dohrával poslední čtvrthodinu bez vyloučeného záložníka Pabla Podia.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/360046-jablonec-letos-konecne-vyhral-zlin-venku-opet-selhal)

Slavia - Mladá Boleslav 4:0

Slavia rozdrtila Mladou Boleslav 4:0 a utnula tak sérii bez vstřelené branky, která trvala více než tři zápasy. O výhře rozhodl v první půli svými dvěma premiérovými góly v lize Nizozemec Mick van Buren, v závěru si hosté dali po malé domů Tomáše Přikryla vlastní branku a skóre uzavřel Ukrajinec Eduard Sobol.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/360029-slavia-rozdrtila-zdecimovanou-boleslav-4-0-dvakrat-se-trefil-van-buren/)

Slovácko Sigma Olomouc 0:0

Řadu velmi dobrých akcí a pěkných kombinací, ale také vypjaté konfrontace mezi oběma tábory viděly zaplněné tribuny uherskohradišťského stadionu v zápase Slovácka se Sigmou. Olomouc ale nedokázala lehkou převahu při držení míče přetavit v úspěšné gólové zakončení, a také domácí v největší šanci nastřelili jen tyč. Hanáci si tak ze Slovácka odvezli jen bod za remízu 0:0.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/359974-slovacko-sigma)

Teplice Jihlava 3:1

Zápas plný šancí na obou stranách byl k vidění na teplických Stínadlech. Domácí žlutomodří si v něm nakonec poradili s Jihlavou 3:1 a s deseti góly jsou zatím nejofenzivnějším týmem první ligy. O vítězství Teplic rozhodly dvě trefy Jana Rezka a proměněná penalta Martina Filla, na druhé straně snižoval po pěkném individuálním průniku Jiří Klíma. Jihlava je tak s jedním bodem z pěti zápasů předposlední.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/360049-teplice-v-atraktivnim-duelu-zdolaly-jihlavu-a-jsou-nejofenzivnejsim-tymem-ligy)

Dukla Praha  Bohemians 1905 2:0

Ani ve druhém domácím utkání letošní sezony neinkasovali fotbalisté Dukly žádný gól a v malém pražském derby pokořili Bohemians 1905. O vítězství 2:0 se přesnými zásahy postarali Róbert Koval a střídající Zinedin Mustedanagič. Svěřenci kouče Jaroslava Hynka uštědřili vršovickým rivalům první porážku v ročníku a poskočili v neúplné tabulce 5. kola na šesté místo. "Klokani" potřetí za sebou neskórovali a jsou osmí.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/359934-dukla-je-na-julisce-stale-neprustrelna-bohemians-zdolala-2-0)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články