Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Střídající matadoři zajistili Plzni skalp Baníku, Viktoria vyhrála 3:0

Plzeň Po postupu do základní skupiny Evropské ligy se fotbalisté Viktorie Plzeň vrátili do kolotoče nejvyšší soutěže vítězstvím 3:0 nad Baníkem Ostrava. Svěřenci trenéra Pavla Vrby jsou proto nadále stoprocentní a vévodí tabulce s náskokem 4 bodů před mistrovskou Slavií. Do střelecké listiny se tentokrát zapsalo střídající duo Limberský Kolář a gól zaznamenal také kanonýr Krmenčík. 

Daniel Kolář
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Trenér západočeského celku Pavel Vrba udělal v základní sestavě hned sedm změn oproti čtvrteční odvetě 4. předkola Evropské ligy v Larnace, kde jeho svěřenci s vypětím všech sil uhráli postupovou remízu 0:0.

Na stadionu nakonec bylo okolo 400 ostravských příznivců, protože odvolací komise FAČR odložila trest disciplinární komise LFA.

Po čtvrt hodině hry dostal hodně prostoru na hranici vápna hostující Hrubý, jehož pokus nadvakrát zlikvidoval Kozáčik. Domácí Hořava pak z dálky o kousek minul. Mírná komplikace pro Viktorii nastala ve 26. minutě, kdy se zranil kapitán Hubník a musel ho vystřídat Hejda.

Je nám líto, video expirovalo.
Kučera: Chtěli jsme něco urvat, ale bohužel jsem dostali tři góly

Nedůslednost plzeňské obrany mohl potrestat Baroš, který z rohu hlavičkoval do rukavic připraveného Kozáčika a poté marně reklamoval ruku jednoho z bránících hráčů. Čermák následně z výborné pozice střílel vedle tyče ostravské branky, kterou krátce před pauzou minul i Řezník.

Těsně po změně stran už se domácí publikum málem radovalo. Řezník nacentroval na Kopice a ten z voleje orazítkoval levou tyč. Vedoucí mužstvo nejvyšší soutěže zvyšovalo tlak a mělo stále větší převahu. Po uvolnění v šestnáctce zamířil Krmenčík nad břevno a záhy si podobně počínal i Kopic.

Gól nicméně Plzeň vstřelila o chvíli později. Kopic přistrčil míč střídajícímu Limberskému a ten ho i s pomocí lehké teče napálil do horního růžku branky. Bek Viktorie se v lize trefil poprvé od září 2015. "Nechci říkat, že jsem to chtěl takhle do růžku, ale chtěl jsem vystřelit do zadní části brány. Mám z toho samozřejmě radost, protože jsem sváteční střelec," uvedl Limberský.

Brzy mohl z přímého kopu zvýšit Hořava, jenže těsně minul. Pojistku ovšem přidal v 78. minutě Krmenčík, kterému Řezník hlavou přistrčil míč před odkrytou klec.

Pět minut před koncem poté Krmenčík utekl po levé straně, zpětnou přihrávkou oslovil volného Koláře a ten měl dostatek času přesně zamířit. Ostravské mužstvo v nejvyšší soutěži prohrálo s Viktorií posedmé za sebou.

5. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 3:0 (0:0)

Branky: 64. Limberský, 78. Krmenčík, 85. Kolář. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Kubr. ŽK: Hubník - Azackij. Diváci: 10.407.  

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hubník (26. Hejda), Hájek, Havel (59. Limberský) - Živulič, Hořava - Petržela, Čermák (60. Kolář), Kopic - Krmenčík. Trenér: Vrba.

Ostrava: Vašek - Pazdera, Šindelář, Azackij, Sus - Mičola (70. Stáňa), Hlinka, Hrubý, Panič, De Azevedo (70. Granečný) - Baroš (54. Šašinka). Trenér: Kučera.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Fotbal byl trošku živější a nahoru dolů hlavně v prvním poločase. Ve druhém jsme už měli větší převahu a přišly góly. Jsem samozřejmě rád, že jsme zápas po tak těžkém čtvrtku zvládli. Hráči po změně stran dokonce ještě stupňovali tempo. Je vidět, že jsme dobře připraveni na soutěž a že dokážeme potom i příchodem dalších kvalitních hráčů tlak zvyšovat. Postoupili jsme do skupiny Evropské ligy a uhráli patnáct bodů za pět kol, takže z tohoto pohledu jsme asi spokojeni, i když jsme si možná v koutku duše přáli ještě víc. Ale přiznejme si, že momentálně jsme dosáhli maxima. My máme před sebou 25 kol a může se ještě stát cokoliv. Pouze chci říct, že jsme dobře začali soutěž a uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál."

Radim Kučera (trenér Ostravy): "Jsme celkem zklamaní, že jsme zase dostali tři góly. Dnes jsme se víc zaměřili na defenzivní činnost. Minimálně ze začátku zápasu to klapalo, kdy jsme blok měli daleko výš, měli jsme tam i zisky. Potom jsme slézali níž a níž a tím umožnili soupeři získat větší sebedůvěru v držení míče. Domácí pracovali velice kvalitně, dělali méně ztrát a byli lepší na míči. My ztráceli kvalitu a běhali bez míče. Dostali jsme první gól v 65. minutě po tečované střele, to byla smolná část, ale zápas šel ještě zvládnout daleko líp, ale dostali jsme další dva góly. Domácím přišli čerství zkušení hráči Limberský a Kolář, kteří přinesli kvalitu a dali oba gól."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy