Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Takhle jsem si vysnil první start, radoval se Krmenčík

První start v základní sestavě ošperkoval Michael Krmenčík krásným gólem. Během premiéry v základu Slovácka jej bývalý jedenatřicetiletý reprezentant dokázal vsítit proti Spartě na Letné, a pomohl tak k překvapivé remíze 2:2. "Z takové dálky jsem asi ještě neskóroval. Takhle jsem si start vysnil, navíc na Spartě," těšilo jej.

Michael Krmenčík v hlavičkovém souboji
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Krmenčík se blýskl krásnou trefou. Rodák z Kraslic ve 24. minutě napálil skákavý míč, přehodil chytrým lobem z dálky špatně postaveného brankáře Petera Vindahla a poslal hosty do vedení 2:1. Teprve v půlce srpna se přitom vrátil do české ligy z kyperského Apollonu Limassol.

Spartě dal už pátý ligový gól v kariéře, její fanoušci ho "přivítali" skandováním nadávek na jeho adresu. "Takoví jsou lidi v Česku. Tady na Spartě, v Plzni to bude asi ještě horší. Mentálně jsem na to připravený, takové věci vypouštím z hlavy. Lidi mají rádi takové chlapy, jako jsem já," uvedl s dávkou ironie.

Za celou minulou sezonu na Kypru dal jen dva góly. V české lize má aktuálně bilanci 143 zápasů a 59 branek. "Jsem rád, že jsem dostal prostor a připsal si gól a nahrávku. Je škoda, že jsme nakonec nevyhráli, ale hodnotím zápas kladně. Vydržel jsem na hřišti necelých 60 minut. Musím makat, abych vydržel ještě déle, příště snad o 15 minut víc," přál si Krmenčík.

Za Slovácko debutoval v minulém kole při vítězství nad Baníkem Ostrava jako střídající hráč. Jeho angažování se zatím ukazuje jako dobrý tah. "Zatím to tak vypadá. Dal gól, své si odpracoval. Byly na něj i nějaké fauly, které se nepískly. S jeho přístupem můžeme být spokojeni. Pokud jde o gól, líp to trefit nešlo," zhodnotil posilu trenér Slovácka Roman West.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články