Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Sparta zaváhala se Slováckem, Jablonec si vyšlápl na Bohemians

Fotbalisté pražské Sparty zaváhali v utkání proti Slovácku, se kterým pouze remizovali 2:2. Východočeské derby patřilo Pardubicím. Domácí "Votroci" dohrávali v deseti. Bohemians 1905 hostili v šestém kole v Ďolíčku Jablonec. Severočeši sice prohrávali, vývoj utkání však dokázali po dvou trefách Kanakimana otočit a z Prahy si odvážejí po výhře 2:1 tři body. Druhou výhru si připsala Karviná, jež si poradila s Teplicemi 3:1.

Sparťanské zaváhání

Slovácko na Letné dvakrát vedlo poté, co se v prvním poločase trefili Vlasij Sinjavskij a Michael Krmenčík. Favorit pokaždé srovnal, v úvodním dějství se prosadil Asger Sörensen a v závěru z penalty střídající Veljko Birmančevič.

Sparta sice v nejvyšší soutěži posedmnácté za sebou neprohrála, doma však poprvé v sezoně nezvítězila. Letenští se nedokázali ideálně naladit na úterní odvetu závěrečného čtvrtého předkola Ligy mistrů s Malmö, proti němuž budou hájit náskok 2:0 z venkovního duelu. Slovácko bodovalo se Spartou poprvé po třech zápasech, v úvodu sezony doma remizovalo také se Slavií. Celek z Uherského Hradiště čtyři kola po sobě neprohrál.

"Máme za sebou v nové sezoně 11 zápasů s bilancí devíti výher a dvou remíz. Pro klub jako Sparta to není dost, mělo to být 11 vítězství. Zklamání si však nesmíme přenést do odvety. Je třeba vyčistit si hlavu a soustředit se na Malmö, což teď uděláme," dodal dánský kouč.

Sparta Praha – 1. FC Slovácko 2:2 (1:2)

Branky: 20. Sörensen, 79. Birmančevič z pen. – 17. Sinjavskij, 24. Krmenčík. Rozhodčí: Orel – Hájek, Váňa – Kocourek (video). ŽK: Ndefe, Hofmann, Doski, Blahút, Daníček (všichni Slovácko). Diváci: 16.723.

Sparta: Vindahl - Ross, Sörensen, Zelený – Wiesner, Sadílek (72. Laci), Solbakken, Suchomel (72. Ryneš) – Daněk (46. Birmančevič), Krasniqi (46. Haraslín) – Tuci (57. Olatunji). Trenér: Friis.

Slovácko: Heča – Ndefe, Vaško, Hofmann (83. Reinberk), Doski – Trávník – Blahút (83. Křišťan), Kohút (67. Daníček), Havlík, Sinjavskij (67. Juroška) – Krmenčík (54. Kvasina). Trenér: West.

Jablonec otočil s Bohemians

Utkání začalo mnohem lépe pro domácí. Klokani šli ve čtrnácté minutě do vedení po proměněné penaltě. Tím ale štěstí domácích končilo.

Ještě před koncem úvodního poločasu stav srovnali trefou Hollého na 1:1. O pět minut později pak mohli jít Jablonečtí do vedení, dobrou šanci Kanakimana však vyřešil Hybš s brankářem Soukupem. 

Obrat dokonali hráči Jablonce v osmapadesáté minutě. A u vítězné trefy byl znovu autor vyrovnávacího gólu. Kanakima trefil přesně ke vzdálené tyči a zpečetil výhru hostujících. 

Bohemians si v závěru vytvořili drtivý tlak, vyslali celkem 25 střel, ale většinou jim chyběla přesnost. Když přece jen mířili dobře, narazili na jabloneckého brankáře. V poslední minutě, kdy už domácí hráli vabank, šli hosté ve třech na gólmana, ale Štěpánek pojistku nepřidal.

Bohemians Praha 1905 – FK Jablonec 1:2 (1:1)

Branky: 14. Hilál z pen. – 35. Hollý, 58. Kanakimana. Rozhodčí: Nehasil – Mokrusch, Hrabovský – Zelinka (video). ŽK: Nebyla, Tekijaški, Krulich (všichni Jablonec). Diváci: 4228.

Bohemians: Soukup – Hůlka, Křapka, Hybš – Dostál (6. A. Kadlec), Jánoš (66. Hrubý), Ristovski (75. Novák), Shejbal (66. Pleštil) – Drchal, Matoušek (75. Zeman) – Hilál. Trenér: Veselý.

Jablonec: Hanuš – Martinec, Tekijaški, Cedidla – Čanturišvili, Beran, Nebyla (83. Hurtado), Polidar (54. Souček) – Kanakimana (68. Suchan), Hollý (83. Štěpánek) – Puškáč (68. Krulich). Trenér: Kozel.

Hradec nestačil na Pardubice

Pardubice zvítězily teprve podruhé v ligové sezoně a po dvou porážkách. S "Votroky" doma v nejvyšší soutěži neprohrály ani ve čtvrtém utkání a figurují na 12. místě neúplné tabulky. Hradec od začátku ročníku střídá domácí vítězství s venkovní porážkou a je šestý.

V 51. minutě bývalý reprezentant Petrášek nedovoleně zastavil Solila a sudí Černý ho po druhé žluté kartě vyloučil, navíc nařídil penaltu pro domácí. Po zásahu videozhodčího se ale místo pokutového kopu zahrával přímý kop, jelikož k faulu došlo před vápnem. Černý zároveň zrušil Petráškovi druhou žlutou a rovnou mu udělil červenou kartu. Hradec dohrával o deseti už potřetí v sezoně. Bosňan Šehič z následného přímého kopu přestřelil.

Hosté navzdory oslabení v 56. minutě srovnali, když se do Vlkanovova centru úspěšně opřel hlavou Čihák. Rovněž královéhradecký stoper a bývalý hráč Pardubic se trefil podruhé v ligové sezoně. "Votroci" zase dali první venkovní gól v ročníku.

Domácí poté východočeského rivala zmáčkli, Zlatohlávek však na Šehičův centr před branku těsně nedosáhl a Leipold zblízka přestřelil. Svěřenci trenéra Saňáka se kýžené druhé branky dočkali v 80. minutě. Noslinovu přihrávku před branku neodvrátil kapitán Kodeš a Vacek z bezprostřední blízkosti vystřelil domácím plný bodový zisk. V lize skóroval poprvé od loňského března.

FK Pardubice – FC Hradec Králové 2:1 (0:0)

Branky: 47. Patrák, 80. Vacek – 56. Čihák. Rozhodčí: Černý – Paták, Podaný – Machálek (video). ŽK: Šehič, Simon, Krobot, Vacek, Stejskal – Petrášek, Čihák, Klíma, Mihálik, Rolko (asistent trenéra). ČK: 52. Petrášek. Diváci: 4276.

Pardubice: Stejskal – Surzyn, Noslin, Jindra (77. Šimek), Šehič (88. Mareš) – Vacek, Solil – Leipold (88. Zifčák), Simon, Patrák (77. Míšek) – Zlatohlávek (71. Krobot). Trenér: Saňák.

Hradec: Zadražil – Čihák, Petrášek, Spáčil - Klíma, Kodeš (90. Kaštánek), Dancák (82. Náprstek), Horák (85. Krejčí) – Juliš (82. Šašinka), Vlkanova – Mihálik. Trenér: Horejš.

Druhá výhra Karviné

Karviná bodovala po dvou porážkách a v Teplicích zvítězila v nejvyšší soutěži poprvé, povedlo se jí to na devátý pokus. Severočeši prohráli sedmý z posledních osmi ligových zápasů. Slezané, kteří mají k dobru středeční dohrávku proti Ostravě, jsou v neúplné tabulce na 12. místě. Skláři zůstali na třech bodech a jsou předposlední.

Karviná šla na Stínadlech stejně jako při remíze 2:2 v předchozím vzájemném utkání v únoru brzy do vedení. Mičevič příliš snadno prohrál za půlkou souboj s Memičem, ten utekl i všem ostatním obráncům a samostatný únik s přehledem zakončil. Bosenský křídelník skóroval i při dosud jediném bodovém zisku svého týmu ve 2. kole při výhře 1:0 v Pardubicích.

FK Teplice – MFK Karviná 1:3 (0:1)

Branky: 90. Gning – 4. Memič, 53. Vecheta, 74. Samko. Rozhodčí: Volek – Nádvorník, Caletka – Berka (video). ŽK: Mičevič, Jukl – Žák, Vecheta, Planka, Moses. Diváci: 3268.

Teplice: Němeček – Kričfaluši, Havel, Mičevič (46. Labík) – Beránek (55. Radosta), Jukl (46. Havelka), Trubač, Harušťák – Gning, Svatek (46. Mareček), Horský (55. Čerepkai) – Trenér: Frťala.

Karviná: Lapeš – Raspopovič (80. Mikuš), Bergqvist (46. Svozil), Krčík, Fleišman – Moses (83. Ražnatovič), Žák (61. Planka) – Memič (80. Singhateh), Botos, Samko – Vecheta. Trenér: Hyský.

Zdroj
ČTK, FK Jablonec, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články