Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Sudí Královec od prosince nepíská: Nedává to smysl, vzkázal s tím, že končí

Odpískal ve fotbalové lize rekordních 267 utkání, teď ukončil kariéru. Rozhodčí Pavel Královec byl v prosinci stažen z listiny rozhodčích poté, co bylo zveřejněno, že jej před loňským finále českého poháru mezi Libercem a Spartou kontaktoval tehdejší místopředseda FAČR Roman Berbr, který je nyní trestně stíhán.

Pavel Královec
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Královcův odchod potvrdil web fotbal.cz. "Nastal ten správný čas, abych ukončil aktivní kariéru jako rozhodčí. Věřte mi, že nelituji ani jednoho dne za celých 20 let v profesionálních soutěžích, kde jsem mohl s Vámi sdílet společné zápasy a chvíle, které nás spojovaly. Vážil jsem si toho a i nadále si vážit budu," napsal Královec v dopise, kterým se rozloučil také se svými kolegy.

"Rozhodl jsem se končit na vrcholu. Už nebylo čeho dosáhnout. Časově to je tak, jak jsem chtěl, jen bez toho, že bych končil na hrací ploše," dodal rozhodčí pro deník Sport.

Berbr podle policejních odposlechů s Královcem mluvil krátce po schůzce se sportovním manažerem Sparty Josefem Krulou. Z odposlechů se zdá, že kontroverzní funkcionář arbitrovi předával určité instrukce, jakým způsobem má zápas pískat.

Pražané, kteří ve finále poháru zvítězili 2:1, odmítli možné ovlivňování delegace sudích. Královec přiznal, že s Berbrem mluvil, ale z rozhovoru prý necítil, že by po něm bývalý místopředseda FAČR chtěl, aby ve finále pískal ve prospěch Sparty.

Etická komise s ním dosud nezahájila řízení. "Komunikace je nulová, a to včetně komise rozhodčích. Já se nikoho nedotazoval. Furt se jenom něco oddalovalo, nedávalo to smysl," citoval Královce server iSport.

V první lize působil 19 sezon a jeho posledním zápasem byl listopadový souboj Teplic se Spartou (0:1). S evropskými poháry se Královec rozloučil duelem skupiny Ligy mistrů Chelsea - Krasnodar. UEFA v minulosti zařadila Královce do kategorie elitních rozhodčích, jako hlavní sudí se v roce 2016 zúčastnil mistrovství Evropy ve Francii, o čtyři roky dříve rozhodoval na londýnském olympijském turnaji.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články