Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sudí Klíma správně nenařídil penaltu pro Hradec Králové, zní z komise rozhodčích

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR sudí nepoškodili Hradec Králové v sobotním utkání třetího ligového kola s Plzní. Komise je přesvědčena, že hlavní rozhodčí Tomáš Klíma správně nenařídil v prvním poločase pokutový kop po souboji domácího Matěje Ryneše s Janem Sýkorou, neboť záložník "votroků" nejprve fauloval hostujícího středopolaře.

Rozhodčí Tomáš Klíma v utkání Hradec Králové - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Situace z přelomu 28. a 29. minuty vzbudila velké vášně. Nejprve v hostujícím pokutovém území padl k zemi Ryneš a vehementně žádal penaltu. Rozhodčí Klíma ale nechal hru pokračovat a po následném protiútoku udělil červenou kartu královéhradeckému Vojtěchu Smržovi, který v roli posledního hráče fauloval unikajícího Tomáše Chorého.

"Votroci" se během utkání i po něm na sudího hodně zlobili, o penaltě byl přesvědčen i jejich trenér Miroslav Koubek. Východočeši však zřejmě neviděli záběr z jiného úhlu, na kterém je patrné, že Ryneš nejprve přišlápl a podrazil Sýkoru.

"Dle názoru komise rozhodčích sudí Klíma správně nenařídil pokutový kop pro domácí. Z dostupného záběru, který bohužel nebyl přehrán v televizi, je patrné, že se jednalo o útočný faul. Domácí hráč podrazil hostujícího obránce, který mu až následně přilehl nohu," uvedla komise na svém twitterovém účtu.

"Hráč Sýkora vlivem lehkého podražení od hráče Hradce uklouzl a pak až způsobil pád soupeře. Takže za mě se nejednalo o pokutový kop. Situaci samozřejmě zkoumal VAR (videorozhodčí) a neshledal, že by to bylo jinak, než jsem to viděl já. Situace tak vypadala i z videa," prohlásil hned po zápase pro O2 TV Klíma.

O chvíli později na opačné straně upadl ve vápně plzeňský Jhon Mosquera, ale sudí ani tentokrát penaltu nenařídil. "Kontakt byl malý a v kontextu toho, jak jsem celé utkání řídil, jsem podobné souboje jako přestupky nevyhodnocoval. VAR se ztotožnil s tím, jak jsem to viděl já," prohlásil Klíma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články