Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

SOUHRN 3. KOLA: Brno a Bohemians jedou, vítězí i silná trojka. Liberec zastavily Pardubice

Ve startu z říše snů pokračuje Zbrojovka Brno. Nováček fotbalové ligy otočil ve 3. kole duel s Mladou Boleslaví a má už sedm bodů stejně jako Bohemians 1905 po loupeži v Teplicích (1:0) a šampioni z Plzně, kteří zdolali 2:1 Hradec Králové. Druhý zápas za sebou vyhrála Sparta, která porazila Olomouc 2:0. Poprvé se v sezoně radoval Baník, jenž přehrál 3:1 Zlín. Slavia v Jablonci hrála téměř celý zápas proti deseti a zvítězila 3:2. I Slovácko v závěru využilo k vyrovnání oslabení Budějovic. Liberec ztratil první body v sezoně s Pardubicemi v Ďolíčku, kde prohrál 1:2.

Emoce fotbalistů Brna po vstřelené brance
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Hradec Králové - Plzeň 1:2

Čtvrté soutěžní vítězství 2:1 v řadě zapsali fotbalisté Plzně. Tentokrát v Mladé Boleslavi, kde hraje "doma" Hradec Králové. Dramatické utkání, které výrazně ovlivnilo vyloučení Vojtěcha Smrže po půlhodině hry, rozhodl v 84. minutě odchovanec východočeského klubu Václav Pilař, který se v létě vrátil do Viktorie z Jablonce. Plzeň se tak ideálně naladila na středeční úvodní duel play-off Ligy mistrů v Baku proti Karabachu.

Jablonec - Slavia 2:3

Zápas hodně ovlivnilo vyloučení Michal Surzyna už v 6. minutě za hru rukou, kterou zastavil rodící se šanci Slavie a ta potom z přímého kopu dala gól po střele Mosese Usora. Pavel Šulc pak v úvodu druhé půle srazil Traorého centr na tyčku a odtud se odrazil od brankáře Jana Hanuše podruhé do sítě. Pak ale Matěj Polidar z přímého kopu trefil přesně šibenici slávistické branky. Traoré však brzy vrátil třetím gólem Slavii klid. Ten ale zrušil Jan Chramosta, jenž snížil na 2:3. Slavia už ale výhru udržela.

Sparta - Olomouc 2:0

Druhou výhru za sebou si připsali v lize hráči Sparty. Na Letné porazil pražský celek Olomouc 2:0, když gól dal v jedenácté minutě Karabec a dvacet minut před koncem zápasu pojistil výhru Höjer. Mezitím ještě neproměnil sparťan Lukáš Juliš penaltu. Sparta stejným výsledkem vyhrála v lize i minulý víkend v Českých Budějovicích.

České Budějovice - Slovácko 2:2

Slovácko čeká boj o základní skupinu Evropské konferenční ligy, a proto v Českých Budějovicích nenasadili některé opory. Přesto hráči z Uherského Hradiště vedli už ve 3. minutě gólem Brandnera. Ovšem Čmelík v 19. minutě krásnou dalekonosnou střelou vyrovnal a po přestávce Škoda poslal domácí do vedení. Jenže vyloučení Nicolase Pennera využil v závěru k vyrovnání Siňajvskij. Slovácko tak zůstává neporažené.

Pardubice - Liberec 2:1

Pardubičtí fotbalisté získali v tomto ročníku první body. Nečekaně se jim to podařilo v zápase s do té doby vedoucím Libercem, který úvodní dvě utkání naopak vyhrál. Hráči Pardubic ve svém pražském Azylu ve vršovickém Ďolíčku vedli 2:0 už v poločase, kdy se trefili Hlavatý a Vlček. Po přestávce sice snížil Kozák na 1:2, ale převaha už Liberci víc nepřinesla.

Brno - Mladá Boleslav 3:1

Vynikající start do ligového ročníku prožívá nováček Zbrojovka Brno. Klub z moravské metropole navázal na loupež v Olomouci, doma porazil Mladou Boleslav 3:1 a v neúplné tabulce se dělí o první místo s Bohemians 1905. Skóre sice otevřel ve 26. minutě hostující Milan Škoda, ale ve druhém poločase otočili výsledek Filip Souček, Michal Ševčík a Róbert Matejov. Středočeši proto stále čekají na první výhru, v úvodních kolech totiž remizovali.

Ostrava - Zlín 3:1

Ambiciózní fotbalisté Baníku se po dvou zápasech, v nichž inkasovali šestkrát a získali jen bod, dočkali premiérového vítězství v nové sezoně. Doma zdolali Zlín, který hrál více než hodinu v oslabení po vyloučení Jana Silného, 3:1. Pavlu Vrbovi tak zpříjemnili 300. ligový zápas v roli hlavního trenéra. Střelecky se zaskvěli Michal Frydrych, Petr Jaroň a David Buchta. O korekci se v 77. minutě postaral Jakub Kolář. V závěru uviděl červenou kartu i střídající obránce Slezanů Gigli Ndefe.

Teplice - Bohemians 0:1 

Trefa, o kterou se v 85. minutě postaral hostující Antonín Křapka, stanovila výsledek vyhecovaného střetnutí mezi Teplicemi a Bohemians 1905. Zajímavostí je, že obě mužstva dohrávala v deseti. Červenou kartu viděl nejprve záložník Pražanů Roman Květ, těsně před koncem i domácí Lukáš Mareček. "Klokani" udrželi neporazitelnost, podruhé zvítězili a dělí se s Brnem o vedení v neúplné tabulce. Tepličtí mají na kontě jen bod.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články