Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Náročný zápas, ale jsem šťastný za výhru, hodnotil duel s Hradcem Jemelka

Vítězný debut v dresu Plzně si připsal Václav Jemelka. Již dva dny po přestupu z Olomouce nastoupil proti hradeckým "Votrokům". "Dnešní zápas byl hrozně těžký, očekávali jsme to. Jsem šťastný, že jsme to dotáhli do vítězného konce," hodnotil nováček v plzeňském kádru.

Václav Jemelka oslavuje se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Východočeši sice ve svém mladoboleslavském azylu od 29. minuty hráli v oslabení po vyloučení Vojtěcha Smrže, ale na vedoucí gól hostujícího Tomáše Chorého ještě před pauzou zareagoval Filip Kubala. O těsném vítězství úřadujících mistrů rozhodl až v 84. minutě střídající Václav Pilař.

"Hradec je fakt skvěle organizovaný, brání výborně, nevypustí žádný souboj. Klobouk dolů před nimi, i v deseti nám hodně zatápěli, takže velice důležité tři body pro nás," prohlásil Jemelka.

Viktoria část utkání hrála na tři obránce, což mu nečinilo větší obtíže. "Už na tréninku jsme řešili, že bychom do takového rozestavení mohli jít. Pro mě to není nic nového. My jsme na trojku hrávali v Olomouci i v reprezentaci, takže já s tím problém neměl. Bylo to trenérovo rozhodnutí, takhle to postavil a já jsem hlavně rád, že jsem mohl hrát," uvedl sedmadvacetiletý stoper.

Start angažmá v Plzni, s níž si zahraje i play-off Ligy mistrů, si hodně užívá. "Jsem samozřejmě strašně šťastný, že to tak dopadlo. Já se na to moc těším, že si tohle můžu vyzkoušet. Určitě je to splnění snu," přiznal Jemelka.

"Už jsem z Olomouce, neříkám, že dlouhodobě, chtěl odejít, ale chtěl jsem udělat ten další krok v kariéře. Myslím, že budu mít odsud blíž do reprezentace. Ten krok jsem potřeboval udělat, teď už to bude jenom na mně, jak to uchopím. Doufám, že se s tím poperu a bude to dobré," dodal odchovanec Hanáků.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články