Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Spartu čeká pocovidové turné: Osaháme si balon a nebudeme se vymlouvat

Sparta na nabrání fazony nemá čas. Její kádr po prokázání hromadné nákazy se musel odebrat na 10 dní do karantény. Po 11 dnech se Sparťané zase mohli sejít k tréninku a začít se připravovat na úterní zápas proti Příbrami. Poté je čeká velmi nahuštěný program a v sobotu je prověří Plzeň. Osobnosti Sparty se však na nucené stání nechtějí vymlouvat a věří, že tým naváže na sérii tří vítězství, které zatím získal nový kouč Pavel Vrba. Díky tomu jsou Letenští v lize stále druzí.

"Byli jsme z toho, co nás potkalo, trošku zklamaní, protože ty tři zápasy, které jsme odehráli, nebyly špatné. Bohužel stalo se to, co se stalo. Všichni víme, že ze zdravotního pohledu musíme respektovat všechny věci, které jsou. Znovu jsme se sešli a doufám, že navážeme na výsledky a na ty poslední zápasy," uvedl pro klubovou televizi Vrba.

Jeho tým čeká hned v úterý domácí ligová dohrávka s Příbramí. V sobotu Sparta ve šlágru přivítá Plzeň, uprostřed dalšího týdne nastoupí v domácím poháru proti Ostravě a nabitý program zakončí následující neděli v Českých Budějovicích.

Za Spartu válel v posledních zápasech David Moberg Karlsson. Je nejlepším hráčem ligy?

"Sportovci asi ví, že není úplně optimální začít po nějakých 14 dnech a hned za tři dny víceméně naplno. Musíme dělat vše pro to, abychom byli na tu sérii, která nás čeká, co nejlépe připraveni. Sparta má dostatečně široký kádr, což může být právě v tuto dobu obrovská výhoda," mínil Vrba.

Sparťané věří, že je vynucená pauza nevykolejí. "Musíme to zvládnout. To je prostě dnešní doba. Nikdo neví, koho to může potkat, jaký tým. Nedá se na to vymlouvat nebo si dělat alibi. Je to prostě takhle a na nás je ukázat, že to týmově zvládneme," uvedl útočník Libor Kozák.

"Samozřejmě to není úplně komfortní situace, na druhou stranu ta pauza nebyla nějaká extra dlouhá. Věřím, že se s tím vypořádáme dobře. Máme tři dny do zápasu. Musíme se na to připravit, a hlavně si trochu osahat balon, deset dní jsme do něj nekopli," podotkl záložník Ladislav Krejčí starší.

Na návrat do tréninku se hodně těšil. "Vysedávat a být zavřený doma mě moc nebaví. Jsem radši, když můžu být na hřišti s klukama a být prostě v partě. Těším se moc. Věřím, že budeme pokračovat v tom, v čem jsme začali," uvedl Krejčí.

Podle Kozáka nadcházející nabitý program hodně napoví, jak na tom Sparta je. Letenští ztrácejí 11 bodů na Slavii, mají ale k dobru jedno utkání. "Celkově to ukáže ten pravý pokrok, jaký jsme udělali, nebo neudělali. Nejdřív teď musíme zvládnout první tréninky, pak Příbram a pak se odpíchnout dál. Pak za měsíc budeme moci mluvit o tom, jak jsme to zvládli," dodal Kozák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články