Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Sparta dostane Slavii pod tlak, Křetínský trefil s Vrbou do černého, tvrdí Luhový

Jako skvělý počin hodnotí bývalý reprezentant Milan Luhový krok majitele Sparty Daniela Křetínského angažovat trenéra Pavla Vrbu. Zvedne se hra Letenských, nahoru půjdou podle něj i jednotliví fotbalisté. "A Slavia bude pod tlakem," předpokládá někdejší útočník Dukly.

Fotbalisté pražské Sparty se radují z gólu ve Zlíně
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Myslím, že Křetínský trefil do černého. To je jeho nejlepší rozhodnutí, co je ve Spartě," říká Luhový v rozhovoru pro ČT sport k příchodu kouče Vrby, který okamžitě s týmem zvládnul vyhrát zápasy s Olomoucí, Karvinou i Zlínem.

"Tímhle udělali velký krok, že se bude posunovat fotbalově i výsledkově. Mladí hráči z toho mohou těžit, Vrba umí ohodnotit jejich kvalitu. Není hloupý, aby nevyužil kvalit Hložka a Karabce. Půjdou nahoru," věří.

Sparta podle něj hlavně přestane hrát utrápený fotbal. "Bude fotbalovější. Až se uzdraví Hložek, za půl roku z něj může být fotbalista na velké úrovni," dodává Luhový v Dohránu Plus.

Stěžejním je prý Vrbovo vnímání fotbalu vůbec. "Dokáže jej vysvětlit hráčům, kteří ho rychle pochopí. Ve Spartě nehrozí, že by se to sportovně zhroutilo."

POSLECHNĚTE SI Fotbal fokus podcast: Je Karlsson nejlepším hráčem ligy a přejde Slavia přes Leicester?

Luhový přirovnává talent Vrby k někdejšímu trenérovi národního týmu Karlu Brücknerovi. "Pro každého hráče umí najít správnou pozici, která je nejlepší pro celý tým. Někdy jsou ti hráči dobří, ale nehrají na správné pozici. Stačí, aby udělal trochu změnu, aby to v systému roztáhl do šířky."

A pro příklad nemusí chodit daleko, podle Luhového se stačí podívat na Vrbova plzeňská angažmá.

"Plzeň za Vrby dominovala tím, že byli roztažení. Horváth měl sto kilo a pomalu nemohl chodit, ale dokázal ho využít, kdy ho Vrba dal do pozice, kdy to tam nakopl levačkou a přenesl na 40 metrů. Vrba je hodně všímavý," vypočítává klady nového trenéra Sparty.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

Slavia má zatím před Spartou po remíze 1:1 v Teplicích náskok osmi bodů, což je ovšem dle Luhového věc pouze dočasná.

"Slavia hraje dobrý fotbal, ale Sparta náskok určitě trochu stáhne, protože Slavia má těžký zápas v Anglii, může se stát, že ztratí na Slovácku, ale nemyslím si, že by do konce sezony vybouchli nějakým závažným způsobem, kde by nahráli Spartě, aby je dotáhla."

Že však půjde Sparta nahoru, bere Luhový za hotovou věc. "Sparta je dostane pod tlak. Bude to do konce ještě zajímavý. To, že na Spartě angažovali Vrbu, byl dobrý krok. Ale nevěřím tomu, že by Sparta předskočila Slavii."

Problém sešívaných může být hlavně v počtu zápasů, do karet jim ale hraje perfektní fyzická připravenost. Po Leicesteru čeká Slavii v lize venku Slovácko, které se nachází ve vynikající formě.

Sport
zdroj: ČT4

"Slavia zatím nikdy nezklamala, může hrát fotbal s těžkými soupeři. Kdyby neměla základ dobře udělaný, v životě by nemohla konkurovat anglickému týmu," pokračuje Luhový.

Právě minulý týden v play-off Evropské ligy se s Leicesterem po prvním měření sil rozloučila smírem 0:0. Ve čtvrteční odvetě se rozhodne.

"0:0 je dobrý výsledek. Slavia může venku překvapit jako na Chelsea, která se pak strachovala. Fyzicky to zvládne, bude se tam odvíjet, kdo dá gól, což jsou detaily, kde rozhoduje ne štěstí, ale kvalita soupeře," doplňuje dvojnásobný nejlepší střelec československé ligy.

Odvetu Leicester - Slavia vysílá ČT sport a web ctsport.cz přímým přenosem ve čtvrtek od 20:35.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články