Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta reaguje na zranění Čelůstky. Na Letnou přichází z Norimberku dánský obránce

Fotbalová Sparta získala dánského obránce Asgera Sörensena, který dosud hrál v Německu za druholigový Norimberk. Šestadvacetiletý hráč má nahradit zraněného Ondřeje Čelůstku. Na Letné podepsal 191 centimetrů vysoký stoper podle klubového webu víceletou smlouvu.

Nová posila Sparty Asger Sörensen s Tomášem Rosickým
zdroj: Facebook AC Sparta Praha

"Museli jsme reagovat poté, co se ukázalo, že zranění Ondry Čelůstky je vážnější a vyžádá si delší dobu léčby. Asger je z předchozích působišť zvyklý na velmi soubojové a fyzicky náročné zápasy. Má nezbytné předpoklady pro to, aby byl úspěšný v našem stylu hry," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Sörensen byl v minulosti hráčem mládežnické akademie Midtjyllandu, kde v tu dobu působil jako asistent A-týmu nový kouč Sparty Brian Priske. Za první mužstvo trojnásobného dánského mistra si zahrál pouze v jednom pohárovém zápase.

V roce 2014 přestoupil z Midtjyllandu do Salcburku, s kterým triumfoval v rakouské lize, ale zahrál si jen ve třech zápasech. Většinou nastupoval ve druhé nejvyšší soutěži za Liefering. Pak hostoval v Německu v Regensburgu a od roku 2019 byl hráčem Norimberku. Ve druhé německé lize odehrál během pěti let 138 zápasů a dal osm gólů.

Sörensen nastupoval za dánské mládežnické reprezentace včetně jednadvacítky, za kterou si zahrál i na mistrovství Evropy v roce 2019.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články