Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Priske před Stavangerem: Data vypadají dobře a ukazují nám, že jsme na správné cestě

Ve čtvrtek si v úvodním duelu 2. předkola Evropské konferenční ligy proti Vikingu Stavanger odbyde soutěžní premiéru na lavičce Pražanů Brian Priske. Podle dánského trenéra přípravné zápasy ukázaly, že tým je na správné cestě. Uvědomuje si ale, že hráči ještě potřebují čas, aby se dostali na požadovanou úroveň, což prý ukazují i data. Přímý přenos utkání Sparta - Stavanger můžete sledovat ve čtvrtek od 18:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Brian Priske na tréninku Sparty
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Jsem potěšený, mám radost z pětidenní přípravy. Hráči se dobře adaptovali. S (vedoucím fyzické přípravy) Christianem (Clarupem) jsme si brzy uvědomili, že musíme hráče posunout, ale zároveň s nimi mít trpělivost, abychom je nepřetížili," řekl Priske.

"V přípravných zápasech na soustředění v Rakousku jsme viděli, že jsme na správné cestě, co se týče intenzity, s níž bych chtěl hrát. Vím, že nějaký čas potrvá, než všichni hráči budou na požadované úrovni. Udělali ale progres. Data vypadají dobře a ukazují nám, že jsme na správné cestě," uvedl pětačtyřicetiletý rodák z Horsensu.

Spartu čeká první soutěžní utkání v ročníku, zatímco Viking je v polovině sezony, jelikož norská liga se hraje systémem jaro–podzim. "Nemyslím si, že to je pro nás výhoda, ale určitě to bude pro trenéry Vikingu a jejich realizační tým těžší nás analyzovat, odhadnout základní sestavu a taktický záměr. V Norsku jsou ale dobří hráči i trenéři, hodně analyzují, shánějí si informace všude možně. Rozhodne se na hřišti," konstatoval Priske.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Sivok o "nové" Spartě i trávníku na Letné

Letenští v minulých dvou sezonách startovali ve skupině Evropské ligy. Oproti tomu Viking se v hlavní fázi pohárů představil naposledy v ročníku 2005/06. "Nejsem si jistý, jestli to bude výhoda. Víme ale, že máme kvalitu v týmu a hráče, kteří pravidelně hrají reprezentační a pohárové zápasy. Jsem spokojený se svým týmem. Těším se na zítřejší zápas i proto, že uvidím, jak moc jsme se posunuli," mínil Priske.

Zatímco loni Sparta startovala ve 2. předkole Ligy mistrů, tentokrát bojuje o účast až ve třetí pohárové soutěži, kam vede cesta přes tři předkola. Jakékoli zaváhání by znamenalo, že se na podzim v hlavní fázi Evropské konferenční ligy nepředstaví. Vítěz dvojzápasu Sparta - Viking vyzve v dalším předkole skotský Motherwell, nebo irský klub Sligo Rovers.

"Pro nás to v žádném případě nemění přístup k utkání. Musíme zvítězit a kvalifikovat se do dalšího kola. Nemáme druhou šanci. Budeme mít úplně stejný přístup, abychom byli v dvojzápase lepší. Soustředíme se na to, abychom postoupili do 3. předkola," konstatoval Priske.

Trénink na Strahově

Sparťané absolvovali předzápasový trénink trochu netradičně už ve středu dopoledne, a nikoliv na stadionu na Letné, ale v tréninkovém centru.

"Trenér preferuje, aby hráči měli před zápasem co největší odpočinek. To znamená, že jsme nechtěli trénovat v hodinu utkání, ale chtěl trenér, aby hráči měli větší pauzu, takže jsme zvolili tento model, tedy trénink vlastně od 10:30," vysvětluje sportovní manažer A-týmu Tomáš Sivok.

A k místu konání tréninku dodává. "No tak my jsme měli (v pondělí) otevřený trénink na Letné pro diváky, kluci si ošahali to hřiště a to prostředí. Je tam vlastně i nová tráva, ten čas tam strávili a chtěli jsme už být tady (na Strahově). Chtěli jsme se soustředit na zápas a máme zázemí tady všude na Strahově, takže si myslím, že to byla logická volba," zakončuje Sivok.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články