Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta má nového stopera na dosah. Z Galatasaraye přijde Kaya

Praha - Turecká a některá česká média o tom referují již od minulého týdne. Nyní se zdá, že přestup tureckého stopera Semiha Kayi do Sparty je otázkou už jen několika hodin, maximálně dnů. Šestadvacetiletý reprezentant a hráč Galatasaray Istanbul má na Letné podstoupit zdravotní prohlídku a stát se hráčem pražského klubu. Sparta za to zaplatí odstupné 52 milionů korun a další bonusy.

Semih Kaya
zdroj: ČTK/AP

Sparta nutně potřebuje posílit právě na postu středního obránce, kde má nyní k dispozici jediného klasického stopera Lukáše Štetinu. S Mariem Holkem ani Ondřejem Mazuchem trenér Andrea Stramaccioni nepočítá, oba mají svolení hledat si angažmá. Costa je zraněný a David Hovorka zatím po loňském zranění kolena nenastupuje. V přípravě tak museli ve středu obrany zaskakovat záložníci či krajní beci.

Stramaccioni měl zájem o Francouze Thomase Heurtauxe, kterého zná ze společného působení v Udine. Nyní však vše směřuje k tomu, že dorazí Turek Kaya, který má na kontě 23 reprezentačních startů. Poslední dva roky však v národním týmu na další šanci čeká a zůstává jen na lavičce.

Je nám líto, video expirovalo.
Novou posilou Sparty by se měl stát turecký stoper Kaya

V uplynulé sezoně odehrál Kaya za Galatasaray 20 ligových zápasů, z toho 18 v základní sestavě, a dal dvě branky. Celkem má v turecké lize 166 startů a pět gólů. Dalších 26 utkání odehrál v evropských pohárech.

Na kontě má čtyři turecké tituly, tři poháry a pět superpohárů. V sezoně 2011/12 byl zvolen nejlepším mladým hráčem turecké ligy, když vytvořil stoperskou dvojici s českým obráncem Tomášem Ujfalušim.

Fotbal fokus podcast speciál: Proč bude příští ligová sezona nejlepší za poslední roky?

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články